The White Stripes -tähti pitää netistä lataamista epäromanttisena

24.07.2009 05:23 -

The White Stripes -yhtyeen keulakuva Jack White ei ole innoissaan netistä tapahtuvasta musiikin lataamisesta. Miehen mielestä digitaalisessa muodossa olevien kappaleiden hankkiminen on epäromanttista, raportoi gigwise.com

"Nykypäivän latauskulttuuri ei ole kovinkaan romanttista faneille. Se tekee musiikista taiteellisessa mielessä halpaa ja kertakäyttöistä. Ihmiset eivät myöskään jaksa enää keskittyä kuuntelemaan mitään uutta", White kertoi BBC:n haastattelussa.

Tähden mielestä laiton verkkolataaminen ei ole ainoastaan haitallista artisteille. Myös kuluttajat kärsivät nykypäivän digitaalisesta tavasta hankkia musiikkia, vaikka eivät sitä heti tajuaisikaan.

"Jatkuva levyjen myyntilukujen lasku osoittaa, ettei netistä musiikkia hankkivilla ihmisillä ole moraalia. Toisaalta on itse kunkin omantunnon kysymys, mitä tunteita vertaisverkkolataaminen herättää", mies sanoo.

Whiten mukaan nykypäivän ihmisten lyhytjännitteinen ajatusmaailma ei anna tarpeeksi mahdollisuutta omaksua uutta musiikkia. Mies sanoo, että moni albumikokonaisuus jää tänä päivänä täydellisesti kokematta. Se johtuu siitä, koska ihmiset eivät yksinkertaisesti enää aseta fyysistä levyä soittimeen ja kuuntele sitä keskittyneesti alusta loppuun.

Laulaja on itse perustanut hiljattain The Vault -nimisen palvelun, jonka tarkoituksena on tarjota faneille täysipainoinen tapa kokea musiikkia. Palvelu tarjoaa esimerkiksi levypaketteja, eksklusiivista videomateriaalia ja huokeita konserttilippuja.

Kilpailut

Uusimmat