Kuva: AOP

Justin Bieber hämmentyi Grammy-ehdokkuuksistaan: "Tämä on hyvin outoa minulle"

25.11.2020 13:15 - Iiro Myllymäki

Kanadalaisartisti ihmettelee ehdokkuuksiensa genreluokitusta.

Musiikkialan Grammy-palkintojen ehdokkuudet on nyt julkistettu. Yksi useampia ehdokkuuksia saaneista artisteista on Justin Bieber, 26, joka on ehdolla neljässä kategoriassa. Miehen Yummy-kappale on ehdolla parhaan pop-sooloesityksen palkinnon saajaksi, ja hänen tuorein Changes-albuminsa on ehdolla parhaan pop-albumin kategoriassa. Lisäksi hänen yhteiskappaleensa Quavon kanssa on ehdolla parhaana duo- tai ryhmäesityksenä pop-kategoriassa ja yhteiskappale Dan + Shayn kanssa on vastaavassa kategoriassa ehdolla kantripuolella.

Justin Bieber on kuitenkin ihmetellyt sosiaalisessa mediassa saamiaan ehdokkuuksia. Häntä on yllättänyt, että hän on ehdolla pop-kategorioissa, vaikka pyrki Changes-albumillaan tekemään R&B:tä.

”Olen imarreltu siitä, että minut huomioidaan ja taidettani arvostetaan. Olen hyvin tarkka ja tarkoituksenmukainen musiikissani. Pyrin tekemään R&B-albumin. Changes oli ja on R&B-albumi. Sitä ei nyt tunnusteta R&B-albumina, mikä on hyvin outoa minulle”, Bieber kirjoittaa Instagram-päivityksessään.

Justin Bieber erittelee, että albumissa kaikki lähtien soinnuista, melodioista, laulutyylistä ja rumpusoundeista on valittu lähtökohtana tehdä R&B-albumi.

”Haluan vielä selventää, että rakastan popmusiikkia. Se vain ei ollut sitä, mitä pyrin tällä kertaa tekemään”, Bieber jatkaa.

Bieberin päivityksen näet kokonaisuudessaan alta. Jos se ei näy, klikkaa tästä.

Variety kirjoittaa, että genresidonnaisista Grammy-ehdokkuuksista päättää kyseisen genren ammattilaisista koostuva raati. Raatiin kuuluu musiikintekijöitä, artisteja ja musiikkibisneksen vaikuttajia. Varietyn mukaan juuri popkategoria aiheuttaa monesti hämmennystä, sillä suositut ja popin tekijöiksi mielletyt artistit lokeroidaan usein popkategoriaan, vaikka he lähtisivät kokeilemaan jotain muuta genreä.

Justin Bieber on voittanut urallaan yhden Grammy-palkinnon vuonna 2015 Jack Ü:n kanssa tehdystä Where Are Ü Now -kappaleesta, joka voitti parhaan tanssikappaleen palkinnon.

Lue myös: Justin Bieber kertoo olleensa aikoinaan hyvin itsetuhoinen: "Kipu oli jatkuvasti läsnä"

Lue myös: Justin Bieber kertoo uudella kappaleella yksinäisyydestään: "Sitä oli vaikea kuunnella"

Lähteet: Variety, Grammy

Kilpailut

Uusimmat