Kuva: AOP

Hanoi Rocksille elämäntyöpalkinto - "Suuri vaikutus koko rockin historiaan"

27.11.2020 20:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Palkinnon jakoi musiikkivaikuttaja ja Tavastia-klubin omistaja Juhani Merimaa.

Legendaarinen Hanoi Rocks palkittiin Eläköön SuomiRock! -gaalassa elämäntyöpalkinnolla. Yhtyeen alkuperäisjäsenet Andy McCoy, Michael Monroe, Sami Yaffa sekä Nasty Suicide olivatkin kerääntyneet koronan vuoksi Microsoft Teams -ohjelman keskusteluun, jota luotsasi SuomiRockin juontaja Matti Mäki-Kokkila.

Palkinnon jakoi musiikkivaikuttaja ja Tavastia-klubin omistaja Juhani Merimaa.

Merimaan mukaan Hanoi Rocks on poikkeuksellinen yhtye, jonka vaikutus näkyy kymmenissä yhtyeissä.

- Hanoi Rocks oli poikkeuksellinen bändi. Se oli jo heti alussa kansainvälinen ja kaukana suomalaisesta sielunmaisemasta. Hanoi Rocks sopi kaikkiin mahdollisiin kulttuureihin, Merimaa sanoi ja jatkoi:

- Hanoi Rocksilla on ollut vaikutus koko rockin historiaan ja monet kymmenet yhtyeet, kuten Skid Row, Mötley Crüe, Foo Fighters, ja Guns N´ Roses, ovat tunnustaneet velkansa Hanoi Rocksille. Vaikka Hanoi Rocks on välillä ollut kasassa ja välillä ei, ovat sen jäsenet jatkaneet musiikin tekemistä omilla tahoillaan.

Yhtye kiitti saamastaan tunnustuksesta.

- Meidän ensimmäinen askel olikin päästä heti pois Suomesta ja tähdätä maailmalle. Kaikki kuitenkin lähti Tavastialta, joten kiitos Merimaa siitä ja kiitos tästä palkinnosta, Michael Monroe kiitti.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Hanoi Rocks -rumpali lausui kylmäävät sanat vain päivää ennen kuolemaansa - olivat kuin ennustus

Uusimmat