Kuva: Handout

Stam1nan uutuuskappale paljastaa inhimillisen ytimen - kuuntele Sirkkeli

15.01.2021 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Uuden levyn Stam1na julkaisee 26. helmikuuta.

Metalliyhtye Stam1nan uusi single, Sirkkeli, on julkaistu tänään. Kappale on ensimmäinen maistiainen yhtyeen helmikuussa julkaistavalta yhdeksänneltä albumilta.

- Sirkkeli on vapauden symboli. Se katkoo teennäisyyden langat ja kuorii päältämme turhan pois. Kappale paljastaa inhimillisen ytimemme ja jokaisella meistä se sisältää tarvetta huutaa, raivota, juosta ja vapautua,  Antti Hyyrynen toteaa. 

Stam1na julkaisee yhdeksännen albuminsa, Novus Ordo Mundi, 26. helmikuuta 2021. Yhtye palaa sävykkään Taival-albuminsa jälkeen juurilleen, kun tuottajaksi palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen bändin alkuaikojen luottomies Miitri Aaltonen, jonka kädenjälkeä kuultiin neljällä ensimmäisellä albumilla. 

- Palasimme nälkään, raakuuteen, nopeuteen ja raivoon. Jos Taival oli mattamusta taidealbumi, niin Novus Ordo Mundi, Uusi maailmanjärjestys käskyttää kuulijaa ihan eri tempolla. Levy kuulostaa sille että jalkapuoli terrieri olisi jäänyt loukkuun viemäriputkeen. Miitri toi äänityksiin kaivattua vittu nyt jätkät oikeesti -asennetta, jotakin sellaista, mitä fanit kuulivat debyytin ja kakkosalbumin aikoihin. Levyllä vierailee muun muassa Mikko Kotamäki. Odotan innolla lukea true-skeneilijöiden ajatuksia Stam1nan uskottavuudesta 2021, kuvailee Hyyrynen.

Kappaleen voit kuunnella alta

Novus Ordo Rundi 2021

05.03. Jyväskylä, Lutakko
06.03. Jyväskylä, Lutakko
12.03. Helsinki, Tavastia
13.03. Helsinki, Tavastia
19.03. Tampere, Pakkahuone
20.03. Turku, Logomo
26.03. Oulu, Tullisali
27.03. Nivala, Tuiskula
01.04. Kuopio, Sawohouse Underground
02.04. Lahti, Finlandia-klubi

Lue myös: Stam1nan uusi albumi julkaistaan helmikuussa - "Odotan innolla true-skeneilijöiden ajatuksia"

Kilpailut

Uusimmat