Kuva: AOP

"Ronnie James Dion kuolema oli erityisen suuri menetys" - Tony Iommi muistelee rakasta ystäväänsä

04.03.2021 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Heaven And Hell olisi julkaissut uutta musiikkia, jos Dio ei olisi menehtynyt, sanoo Iommi.

Kun Ozzy Osbourne erotettiin Black Sabbathista 70-luvun lopussa, tuli yhtyeen laulajaksi Ronnie James Dio. Toissa vuosikymmennellä kokoonpano kiersi maailmaa Heaven and Hell -nimellä.

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi, 73, muisteli The Rhino Podcast -ohjelman haastattelussa aikaansa edesmenneen Dion kanssa. Varsinkin viimeisiä vuosia.

- Ne ajat olivat uskomattomia. Puhuimme jopa uuden albumin tekemisestä ja olimme todella keskittyneitä siihen, mitä teimme, kun palasimme takaisin. Ei ollut enää egoja tai mitään, vaan työskentelimme täysillä. Meillä oli hauskaa studiossa ja kiertueella emmekä painostaneet toisiamme, Iommi sanoi ja jatkoi:

- Jos Ronnie ei olisi menehtynyt, olisimme tehneet uutta musiikkia. Mutta onneksi saimme edes kiertää vielä kerran yhdessä. Ronnien kuolema oli erityisen suuri menetys. Hänellä oli niin uskomaton ääni ja hän oli uskomaton persoona.

Heaven And Hell julkaisi vuonna 2009 albumin The Devil You Know. Black Sabbath -nimellä kokoonpano muistetaan muun muassa levyistä Heaven and Hell sekä Mob Rules.

Ronnie James Dio menehtyi keväällä 2010 sairastettuaan vatsasyöpää.

Lue myös: Kuinka Black Sabbathin klassikkokappale syntyi? Tony Iommi muisteli hetkeä

Lue myös: Rob Halford laulamaan Black Sabbath -miesten yhtyeeseen? - "Olen avoin ideoille"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat