Kuva: ECR Music Group

Janita ottaa kantaa maailmantilanteeseen Peter Gabrielin klassikolla: 'Sanoma hyvin ajankohtainen'

10.03.2021 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Janitan Here Be Dragons -albumi julkaistaan 14. toukokuuta.

Janita ottaa kantaa maailmantilanteeseen uudella cover-kappaleellaan. Kyseessä on Peter Gabrielin klassikko Digging The Dirt.

- Tämä Peter Gabrielin klassikko tuntui mulla luissa ja ytimissä heti ensi kertaa kun sen kuulin, mutta kappaleen sanoma ei ole koskaan ollut yhtä ajankohtainen kuin nyt. Ainakin omalla kohdallani, ennen kuin pystyin tekemään selkoa maailmasta, mun täytyi ensin osata ymmärtää itseäni, Janita pohdiskelee ja jatkaa:

-  Tällaisena mielipiteitä jakavana aikana on tärkeämpää kuin koskaan ennen, että tietää mikä on itselle merkityksellistä ja mitä arvoja kokee tarpeen puolustaa. Ja myös että tietää, mitä ei pysty sulattamaan.

14. toukokuuta Janita julkaisee uuden albumin. Levy kantaa nimeä Here He Dragons, jonka taustalla on rohkeuteen liittyvä tarina.

- Lause 'here be dragons' tarkoittaa keskiaikaisen käytännön mukaan vaarallisia tai kartoittamattomia alueita. Aikoinaan oli tapana maalata lohikäärmeiden, merihirviöiden ja muiden mytologisten olentojen kuvituksia karttoihin merkitsemään tutkimattomia alueita, joilla ajateltiin mahdollisesti olevan vaaroja, Janita kertoo. 

Digging In The Dirtistä julkaistiin myös muotikuvaaja Anthony Friendin tekemä tyylikäs musiikkivideo. Tuon videon pääset katsomaan alta. 

Lue myös: New Yorkissa asuvan Janitan uusi kappale vastustaa kiusaajia - onko Donald Trump yksi heistä?

Kilpailut

Uusimmat