Kuva: AOP

Entinen Black Sabbath -rumpali: "Dio vihasi laulaa kappaleita Ozzyn aikakaudelta"

06.04.2021 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vinny Appice muistetaan muun muassa Black Sabbathin ja Dion rumpalina.

Muun muassa Black Sabbath- ja Dio-yhtyeissä rumpuja soittanut Vinny Appice, 63, muisteli 80-luvun alun Sabbath-aikoja Another FN Podcast With Izzy Presley -ohjelman haastattelussa.

Bill Wardin tilalle tullut Appice muun muassa kertoi, että Ronnie James Dio vihasi laulaa Ozzy Osbournen aikaisia Black Sabbath -kappaleita.

- Itse istuin vain takana, koska olin rumpali. Ronnie taas seisoi jatkuvasti kaikkien edessä ja joutui kokemaan sitä fanien hämmästelyä, että missä Ozzy on. Ronnie vihasi laulaa Ozzyn aikaisia kappaleita, kuten Iron Mania ja Sweet Leafia. Sen takia lopulta muodostui Heaven and Hell -yhtye, jossa ei tarvinnut soittaa mitään Ozzyn aikakaudelta.

Ozzy Osbourne sai potkut Black Sabbathista 70-luvun lopulla ja tuolloin Ronnie James Dio korvasi hänet. Heaven and Hell oli uuden kokoonpanon ensimmäisen albumi, jonka nimellä he kiersivät 2000-luvulla.

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi muisteli vastikään The Rhino Podcast -ohjelman haastattelussa aikaansa edesmenneen Dion kanssa. Varsinkin viimeisiä vuosia.

- Ne ajat olivat uskomattomia. Puhuimme jopa uuden albumin tekemisestä ja olimme todella keskittyneitä siihen, mitä teimme, kun palasimme takaisin. Ei ollut enää egoja tai mitään, vaan työskentelimme täysillä. Meillä oli hauskaa studiossa ja kiertueella emmekä painostaneet toisiamme, Iommi sanoi ja jatkoi:

- Jos Ronnie ei olisi menehtynyt, olisimme tehneet uutta musiikkia. Mutta onneksi saimme edes kiertää vielä kerran yhdessä. Ronnien kuolema oli erityisen suuri menetys. Hänellä oli niin uskomaton ääni ja hän oli uskomaton persoona.

Lue myös: "Ronnie James Dion kuolema oli erityisen suuri menetys" - Tony Iommi muistelee rakasta ystäväänsä

Lue myös: Black Sabbathin ennenjulkaisematon kappale julki - fanit innostuivat

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat