Kuva: AOP

Tuomas Holopainen muistelee Alexi Laihoa: "Jaoimme rakkauden musiikkia ja Aku Ankkaa kohtaan"

30.07.2021 10:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Holopainen kertoi Metal Hammer -julkaisulle, että kaipaa ystäväänsä todella paljon.

Koko maailman musiikkikenttä sai alkuvuodesta järkyttäviä uutisia, kun Children of Bodom- ja Bodom After Midnight -yhtyeiden johtohahmo Alexi Laiho oli menehtynyt viime vuoden lopulla 41-vuotiaana. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Laiho ja Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopainen olivat läheisiä ja viettivät paljon aikaa yhdessä varsinkin 10-15 vuotta sitten.

- Olimme hyvin läheisiä noin 10-15 vuotta sitten ja hengailimme paljon. Menin hänellä kylässä ja hän kävi usein täällä Kiteellä. Me jaoimme rakkauden musiikkia, Aku Ankkaa ja lautapelejä kohtaan. Viattomia, lapsenomaisia juttuja, Holopainen kertoi Metal Hammer -lehden haastattelussa.

Alexi Laiho menehtyi viime vuoden lopulla. (kuva: AOP)

- Tiesin, että hänellä oli ongelmia terveytensä kanssa, mutta kun sain soiton poismenosta, putosin polvilleni. Se iski minuun kovaa ja kaipaan häntä todella paljon. Hän oli mahtava persoona. Alexissa oli paljon viattomuutta, joka kuului musiikissa, ja kunnioitin sitä paljon, Holopainen jatkoi.

Alexi Laihon ja rumpali Jaska Raatikaisen perustama Children of Bodom aloitti uransa vuonna 1993, ja yhtye oli yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä metalliyhtyeistä aina vuoden 2019 lopulla nähtyyn jäähyväiskonserttiin saakka. Viime vuonna Alexi Laiho muodosti ympärilleen Bodom After Midnight -kokoonpanon, joka ehti äänittää yhden EP-levyn.

Lue myös: Bodom After Midnightin jäsenet muistelevat Alexi Laihoa: "Lojaali ystävä ja vaativa bändiliideri"

Lue myös: Vesku Jokisen ja Alexi Laihon tiet kohtasivat yli 20 vuotta sitten - ystävyys toi mukanaan bändin

Lue myös: Kitaristi Alexi Laiho, 41, on kuollut: "Sanat eivät riitä kuvailemaan järkytystä"

Lähde: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat