Kuva: Terhi Ylimäinen

Bodom After Midnightin jäsenet muistelevat Alexi Laihoa: "Lojaali ystävä ja vaativa bändiliideri"

25.04.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Bodom After Midnight julkaisi viime perjantaina EP-levyn, joka sisältää Laihon viimeiseksi jääneet sävellykset.

Bodom After Midnight julkaisi viime perjantaina EP-levyn, jolla kuullaan edesmenneen Alexi Laihon viimeiset sävellykset. Viimeisen kerran yhtyeen jäsenet kokoontuivat, kun he kuvasivat Paint the Sky With Blood -kappaleen musiikkivideota.

- 19. joulukuuta näimme viimeisen kerran, kun kuvasimme musavideota. Sitten toivotimme hyvät joulut ja sovimme, että palaamme asiaan vuodenvaihteen jälkeen, Bodom After Midnightin rumpali Waltteri Väyrynen kertoo vakavana Voice.fi:n haastattelussa.

- Alexin kuolinpäivänäkin vielä viestittelin hänelle, mutta tuolla kuvauksissa näimme viimeisen kerran kasvotusten, jo Children of Bodomissa Laihon kanssa soittanut kitaristi Daniel Freyberg jatkaa.

Seuraavaa tapaamista ei tullut, sillä Laiho menehtyi yllättäen joulukuun lopulla. Yhtyeen jäsenet kehuvat Laihoa sekä ystävänä että bändin johtohahmona.

- Laiho oli todella lojaali ystävä, joka ei jättänyt pulaan. Bändiliiderinä hän oli todella vaativa, mutta niin se tontti pitääkin hoitaa. Hän halusi, että asiat tehdään paremmin kuin hyvin, Freyberg kertoo.

- Vaativa, mutta hän myös loi rennon ilmapiirin ja toi selväksi, että kaikki ovat yhtyeessä yhdenvertaisia, Väyrynen jatkaa.

- Alusta alkaen Laiho toi kyllä esille, että kaikki ovat tasavertaisia. Esimerkiksi kun teimme kappaleita, niin kaikkien ideoita kuunneltiin ja kokeiltiin. Meistä tuli bändin jäsenten kanssa hyvin läheisiä, sillä pandemia-aikana ehdimme soittaa paljon treenikämpällä ja tutustua, basisti Mitja Toivonen muistelee.

Bodom After Midnight haudataan nyt ep:n julkaisun jälkeen ja yhtyeen jäsenet jatkavat omilla tahoillaan muusikon uraa. Mutta voisiko kolmikon tiet vielä kohdata?

- Tietenkin jatkamme musiikin parissa ja itse ainakin soitan Paradise Lostissa sekä sessiomuusikkona muualla. Mutta eihän sitä voi tietää, jos joskus tiemme vielä kohtaavat, Väyrynen pohtii. 

- Kaikenlaista on puhuttu kulisseista, mutta tietenkin sitä ensin odottaa, miten korona vaikuttaa kaikkeen, ennen kuin kertoo mitään. Omalle kohdalle on kyllä jo paljon suunnitelmia, Freyberg kertoo.

Haastattelun ensimmäisen osan voit lukea täältä.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Alexi Laihon viimeiset sävellykset julkaistiin - "Ylijäämäbiisejä ei ole missään"

Lue myös: Daniel Freyberg muisteli viimeistä keskustelua Alexi Laihon kanssa: "Hän oli innoissaan tulevasta"

Kilpailut

Uusimmat