Kuva: Eero Kokko

Lordi julkaisi diskokappaleen ja sai aikaan hämmennystä: "En tiennyt tarvitsevani tätä"

23.08.2021 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Lordin Believe Me -sinkku ennakoi seitsemän tyylillisesti erilaisen albumin kokonaisuutta.

Lordi-yhtye on julkaissut uuden singlen Believe Me, joka poikkeaa tyylillisesti bändin totutusta hard rockista. Believe Me on diskokappale, joka ennakoi Lordilta myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa peräti seitsemää uutta albumia. Seitsemän keskenään hyvin erilaisen albumin Lordiversity-boksissa on mukana diskolevy Superflytrap.

- Believe Me on lähes niin puhdasta diskoa kuin mitä Lordi-yhtyeellä voi tehdä, Superflytrapilla on vielä puhtaampiakin diskobiisejä. Believe Me on aika hyvä lippulaiva levylle, joka ei ole metallia, ei rockia eikä heviä. Se on diskolevy, Mr. Lordi sanoo.

Believe Me on herättänyt monenlaisia reaktioita bändin faneissa, mutta monet tuntuvat pitävän ennakkoluulottomasta kokeilusta.

”Tämä oli niin odottamatonta. Pidän Lordin kokeilunhalusta”, kuuluu yksi kommentti kappaleen YouTube-videossa.

”Abba-metallia!” kuvailee toinen.

En ikinä olettanut, että julkaisisitte jotain tällaista”, on myös kommentoitu.

"Disco horror metal on jotain, mitä en tiennyt tarvitsevani", kirjoittaa eräs.

Believe Me -kappaleen animoidun musiikkivideon voit katsoa alta.

Seitsemän uuden albumin julkaisemisen idea juontaa juurensa Lordin juuri ennen koronapandemiaa julkaisemaan Killection-albumiin. Levy oli fiktiivinen kokoelmalevy yhtyeen kuvitteellisesta katalogista.  

- Oli selvää, että oli aika ruveta suunnittelemaan uutta levyä, vaikka Killectionin ilmestymisestä ei ollut kulunut edes kahta kuukautta. Mielestäni tylsin vaihtoehto olisi ollut tehdä uusi, perinteinen Lordi-levy Killectionin perään. Nautin suunnattomasti eri tyylisten biisien kirjoittamisesta Killectionia varten, mutta “osa II” olisi ollut mielikuvitukseton idea sekin, Mr. Lordi sanoo.

Lordin alkuperäinen idea oli tehdä peräti kymmenen albumin paketti, mutta levy-yhtiön väliintulon myötä määrä supistui seitsemään. Lordiversity-boksi on määrä julkaista vuoden lopussa.

Lue myös: Lordi aikoo julkaista 7 albumia ensi syksynä - erikoinen aprillipila kääntyi todeksi ja kasvoi

Lue myös: Euroviisukääntäjä Kalle Niemi ei välitä Lordin voittobiisin sanoista: 'Vasemmalla kädellä tehty'

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat