Kuva: AOP

"Olin oikea kusipää" - Twisted Sister -keulakuva myöntää, että menestys toi mukanaan lieveilmiöitä

28.08.2021 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Twisted Sister nousi miljoonia myyväksi megabändiksi 80-luvulla.

Twisted Sister nousi 80-luvulla valtavaan menestykseen ja varsinkin Stay Hungry -menestyslevy myi miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti.

Yhtyeen keulakuva Dee Snider, 66, kertoi Metal Hammer -julkaisun haastattelussa, että menestys toi mukanaan ikäviä lieveilmiöitä.

- Olin oikea kusipää 80-luvulla, mutta voin nyt paljon paremmin! Snider ilmoitti.

- Mikään muu ei vedä sinua nöyremmäksi kuin se, että olet menettämässä kaiken. Niin minulle kävi 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Kaikki rahat olivat menneet, bändi oli lopettanut, vaimoni melkein jätti minut. Silloin todellakin heräsin, mies jatkoi.

Rahaa yhtye tienasi muun muassa keikoillaan ja fanituotemyynnillään, mutta albumit eivät juurikaan tuottaneet. Snider nimittäin paljasti The Metal Voicen haastattelussa, että rojalteja levyistä tuli vasta vuonna 1997, vaikka albumeita oltiin myyty 80-luvulta lähtien miljoonia kappaleita.

- Ensimmäiset rojaltit saimme Heroes Are Hard To Findista, jonka teimme Strangelandin soundtrackille. Tuolloin levy-yhtiö pyyhki velkamme pois ja vuosi oli 1997. Olimme myyneet kymmeniä miljoonia levyjä emmekä saaneet yhtäkään rojaltishekkiä. Atlantic Recordsin perustaja ja johtaja Ahmet Ertegun sai tietää, että olemme edelleenkin miinuksella ja meitä yritetään kasata uudelleen, joten hän päätti, että olemme maksaneet tarpeeksi ja velka on kuitattu. Joten vihdoinkin saimme shekkejä, mutta minne ne suuremmat summat jäivät?

Lue myös: Rojaltit jäivät saamatta - Dee Snider paljasti, että Twisted Sister ei tienannut levymyynnillä

Lue myös: Twisted Sister -keulakuva nauhoittaa Tarja Turusen kanssa - kyseessä joulukappale

Lue myös: Twisted Sister -keulakuva puhuu AC/DC:n paluusta: 'He ovat jälleen yhdessä'

Lähde: Metal Hammer

Suosittelemme

Uusimmat