Kuva: AOP

Rojaltit jäivät saamatta - Dee Snider paljasti, että Twisted Sister ei tienannut levymyynnillä

26.07.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Twisted Sisterin levyjä on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita.

Twisted Sister nousi maailmanmaineeseen lopulta Stay Hungry -albuminsa myötä, mikä sisältää muun muassa jättihitit We're Not Gonna Take It ja I Wanna Rock. Albumi julkaistiin vuonna 1984.

Yhtyeen laulaja Dee Snider, 66, paljasti tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa, että rojalteja levyistä ei kuitenkaan tullut kuin vasta vuonna 1997, vaikka albumeita oltiin myyty 80-luvulta lähtien miljoonia kappaleita.

- Ensimmäiset rojaltit saimme Heroes Are Hard To Findista, jonka teimme Strangelandin soundtrackille. Tuolloin levy-yhtiö pyyhki velkamme pois ja vuosi oli 1997. Olimme myyneet kymmeniä miljoonia levyjä emmekä saaneet yhtäkään rojaltishekkiä. Atlantic Recordsin perustaja ja johtaja Ahmet Ertegun sai tietää, että olemme edelleenkin miinuksella ja meitä yritetään kasata uudelleen, joten hän päätti, että olemme maksaneet tarpeeksi ja velka on kuitattu. Joten vihdoinkin saimme shekkejä, mutta minne ne suuremmat summat jäivät?

Snider itse sai tekijänoikeuspalkkioita, sillä hän oli kirjoittanut kappaleita ja niiden sanoituksia.

- Sain ne korvaukset onneksi. Mutta mekaaniset rojaltit levymyynneistä jäivät saamatta vuoteen 1997 asti. Ja sitten Napster tuli 2000-luvun alussa ja levyjä ei enää myyty. Joten shekit olivat vitsi. Spotify ei myöskään maksa mitään.

Vuonna 2015 Snider myi musiikkinsa julkaisuoikeudet ja tienasi "suuren summan rahaa".

Lue myös: Tuottaja tyrmäsi Twisted Sisterin hittibiisin - laulaja aneli, jotta se saatiin levylle

Lue myös: Tappoiko grunge tukkahevin? Twisted Sister -laulaja jyrähtää: "Siitä tuli liian kaupallista"

Lähde: Blabbermouth

Suosittelemme

Uusimmat