Kuva: Fullsteam / Handout

Children of Bodomin ja Swallow The Sunin jäsenten uusi yhtye sai tunnustusta arvostetulta taholta

08.10.2021 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mercury Circle julkaisi tänään debyyttialbuminsa Killing Moons. Yhtyettä on ehtinyt hehkuttaa muun muassa arvostettu Metal Hammer UK -musiikkilehti.

Tunnelmallista ja tummaa musiikkia luova Mercury Circle julkaisi tänään perjantaina debyyttialbuminsa Killing Moons.

Yhtye on multi-instrumentalisti Jaani Peuhun uusin yhtye. Peuhu on tunnettu pitkän linjan tuottaja sekä hänet on viime vuosina nähty Swallow The Sunin ja Hallattaren riveissä soittajana. Mercury Circlen nimekkääseen kokoonpanoon kuuluvat lisäksi Jussi Hämäläinen (Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom). Synth/electro wavea, goottirockia ja dark metallia yhdistelevä Mercury Circle kutsuu tyyliään ”new doomiksi".

Uuteen levyynsä tyytyväiset Peuhu ja Raatikainen istuvat alas studion hämärään ja kertovat, kuinka yhtye oikein sai alkunsa. 

- Pari-kolme vuotta sitten aloin säveltää uutta musiikkia, kun olin tullut Swallow the Sunin ja Hallattaren rundeilta. Aloin demottaa biisejä ja ideana oli aluksi tehdä ihan jotain muuta kuin mitä sitten tuli. Selvästi nuo edellä mainitut yhtyeet vaikuttivat paljon, sillä materiaali oli synkkää, joten perustin uuden bändin, Peuhu kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Jaani sitten kysyi, että kiinnostaako minua tulla soittamaan rumpuja, vaikka olin jo päässyt eläkeläisen lomatunnelmiin. Sitä aluksi harkitsi hyvinkin paljon, joten kyselin, mitä oikein olisi luvassa. Kuuntelin kappaleet ja tiesin, että haluan mukaan.

Raatikainen soitti Children of Bodomissa yli 20 vuotta, ja jo sitä aikaisemmin yhtyeen esiasteessa IneartheD, joka perustettiin vuonna 1993. Kiire rumpupatteriston taakse ei ollut, kun Children of Bodom lopetti toimintansa vuonna 2019.

- Ei tosiaan ollut kiire lähteä etsimään uusia juttuja. Sain olla lasteni kanssa kotona eikä musiikki ollut ykkösasia, Raatikainen kertoo.

- Korona-aikanakaan ei ollut kiire mihinkään ja osasin nauttia siitä kotona olemisesta. Kaikki kalenterit olivat tyhjiä. Sitten kun tämä bändi tuli, niin nyt tuntuu, että tekemistä riittää, mies jatkaa.

- Sori siitä, Peuhu hymyilee muusikkotoverilleen.

Arvostettu muusiikkilehti Metal Hammer UK ilmoitti viime vuonna, että Mercury Circle on yksi sellaisista bändeistä, joita kannattaa seurata vuonna 2021. Peuhun mukaan asia ei aiheuta minkäänlaisia paineita. 

- Ei siitä paineita tule. Fiilis on lähinnä, että kuinka siistiä on, kun jengi tajuaa jutun. Olemme  tehneet myös paljon töitä sen oman soundin löytämiseksi. Ensimmäiset biisit kuulostivat doomilta enkä halunnut lähteä siihen suuntaan, kun esimerkiksi Swallow The Sun hoitaa sen alueen mestarillisesti. Ajattelin, että minulla on oma ääni ja oma historia musiikin kanssa, ja lisäilen juttuja toisiinsa ja toivon, että siitä tulee sellaista, mitä kukaan muu ei ole tehnyt.

Muusikot ovat viihtyneet viime aikoina treenikämpällä "yötä päivää" ja tällä viikolla yhtyeellä on ensimmäinen keikka. Kuinka helposti uudet kappaleet jäävät alitajuntaan?

- Se nähdään sitten, kun ollaan keikoilla, Peuhu nauraa.

- Joskus joku on minulta kysynyt, että kauan menee, että hallitsen Bodomeiden kappaleet. Olen sanonut, että kun koko albumin sykli on vedetty, eli studionauhoitukset ja live-keikat, niin silloin soittamisesta tulee luontevaa, Raatikainen jatkaa.

Ensimmäinen albumi on nyt julkaistu ja keikoille suunnataan seuraavaksi. Jatkuutko yhtyeen taival myös tulevaisuudessa?

- Kyl mä ainakin uskon, että jatkuu, Raatikainen hymyilee. 

- Jos Jaska lähtee mukaan, niin kyllä minäkin! Meillä on sellainen viiden vuoden suunnitelma, jonka mukaan mennään, ja jos voidaan mennä. Ensi vuonna teemme paljon keikkoja ja sitten uutta levyä ja niin edelleen, Peuhu jatkaa. 

Tässä vaiheessa keskustelu siirtyy myös Ronnie James Dion hologrammi-kiertueeseen, ja muusikot pohtivat sitä, voisiko Dio ilmestyä hologrammina myös Mercury Circlen keikoille. Voit kuunnella koko haastattelun Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Jussi Lampi ja Kirsi Ylijoki esiintyvät kovista nimistä koostuvan suomalaisbändin musiikkivideolla

Lue myös: Children Of Bodom jätti jäähyväiset Helsingissä - rumpali piti koskettavan puheen

Kilpailut

Uusimmat