Kuva: Handout / Fullsteam

Jussi Lampi ja Kirsi Ylijoki esiintyvät kovista nimistä koostuvan suomalaisbändin musiikkivideolla

19.06.2021 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mercury Circlen debyyttialbumi julkaistaan 8. lokakuuta.

Suomalainen Mercury Circle julkaisee debyyttialbuminsa Killing Moons maailmanlaajuisesti saksalaisen Noble Demon levy-yhtiön kautta 8. lokakuuta 2021. Yhtyeessä vaikuttavat perustaja Jaani Peuhu (Swallow The Sun, Iconcrash), Jussi Hämäläinen (Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom).

Hyväntuulinen Peuhu vasta puhelimeen ja kertoo Voice.fi:n haastattelussa, kuinka ajatus yhtyeestä oikein syntyi.

- Tämä oli pieni vahinko, sillä minun piti alun perin tehdä ihan muunlaista kamaa. Olin kuitenkin tehnyt kiertueet Swallow The Sunin ja Hallattaren kanssa, joten sieltä selvästi tarttui jotain mukaan. Minun juureni kun ovat enemmän kone- ja goottimusiikissa, Peuhu kertoo.

- Yllätyin itsekin hieman, mitä sieltä soittimesta oikein tulikaan, mutta samalla se tuntui hyvin luonnolliselta, mies jatkaa.

Nimekäs kokoonpano löytyi ystäväpiirin kautta.

- Mietin, että ketkä ovat sellaisia ihmisiä, joita arvostan, jotka osaavat soittaa ja joiden kanssa viihtyy. Kaikki heistä suostuivat myös mukaan heti.

Muun muassa Children of Bodom -rumpali Raatikainen innostui kovasti kuulemastaan musiikista ja liittyi heti kannuttajaksi.

- Olimme tehneet Jaskan kanssa Pohjois-Amerikan kiertueen, jossa ystävystyimme. Näin kymmeniä keikkoja, joissa hän soitti, ja se teki vaikutuksen. Hän on säteilevä persoona ja uskomaton rumpali. Laitoin miehelle varovaisesti viestiä, että mites tällainen kama? Miltä kuulostaa? Hän olikin samantien todella innoissaan, Peuhu muistelee.

Mercury Circle on julkaissut ep-levyn ja uusi albumi julkaistaan syksyllä. Maailman suurimpiin metallimusiikin erikoislehtiin lukeutuva Metal Hammer UK listasi loppuvuodesta 2020 Mercury Circlen ”yhtyeeksi, joita kannattaa seurata 2021”.

- Kyllähän tuo tunnustus kivalta tuntui. Ei näitä hommia kuitenkaan lehdistön takia tehdä, vaan fokus on omassa jutussa.

Uusimman Black Mirrors -kappaleen musiikkivideolla seikkailevat tutut suomalaisnäyttelijät, sillä videota tähdittävät muun muassa Kirsi Ylijoki ja Jussi Lampi.

- Halusimme videolle tietynlaiset ihmiset, ja Kirsi on meidän hyvä ystävä, joten aloin ensin puhumaan ideasta hänelle.

- Kirsin lisäksi halusimme vahvan mieshahmon ja Kirsi ehdotti useampaa nimeä, joista yksi oli Jussi Lampi. Koko bändi oli liekeissä Lammesta ja kysyimme Kirsiltä, että voisiko hän esittää asian miehelle. Kirsi ja Jussi olivat samassa kesäteatterissa, joten siellä ruokatauolla asia oli tullut puheeksi ja Jussikin liittyi remmiin mielellään.

Voit katsoa uuden Black Mirrors -kappaleen musiikkivideon alta tai tästä.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Superkokoonpano Moon Shotin ensimmäinen kappale julki - kuuntele Big Bang

Kilpailut

Uusimmat