Kuva: Handout

Amorphis julkaisee uuden albumin helmikuussa - 'Hieman raskaampi kuin aikaisemmat'

04.11.2021 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Halo-albumi julkaistaan 11. helmikuuta 2022.

Amorphis-fanit saivat tänään torstaina iloisia uutisia. Yhtye nimittäin julkaiseen uuden albumin, Halo, 11. helmikuuta 2022.

- On mahtavaa, että voimme edelleenkin tuottaa hyvää musiikkia bändinä. Levy on ehdottomasti tunnistettavaa Amorphis-musiikkia alusta loppuun, mutta ilmapiiri on kenties hieman raskaampi, progressiivisempi sekä orgaanisempi, jos sitä vertaa edellisiin albumeihin, kitaristi Esa Holopainen kertoo tiedotteessa. 

Sanoituksista vastaa tutusti artisti ja "Kalevala-asiantuntija" Pekka Kainulainen, joka on työskennellyt yhtyeen kanssa jo vuodesta 2007 lähtien. Uudella albumilla kuullaan tarinoita kymmenien tuhansien vuosien takaa. 

- Sanoitukset kertovat ajasta, jolloin ihmiset kulkivat näillä hylätyillä alueilla jääkauden jälkeen. Samalla kun kuvailen kulttuurin elpymistä uudessa maailmassa, yritän myös päästä käsiksi ihmismieleen, Kainulainen sanoo. 

Koko tiedotteen näet alta. Jos julkaisu ei toimi, paina tästä.

Amorphiksen edellinen levy Queen of Time julkaistiin vuonna 2018. Albumilta hiteiksi nousivat varsinkin kappaleet The Bee sekä Amongst Stars.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri päätyi Amorphis-kitaristin soololevylle yhteisen ystävän kautta - "Mieletön juttu"

Lue myös: Amorphis-kitaristi avaa sooloalbuminsa syntytarinaa - korona antoi lopullisen mahdollisuuden

Kilpailut

Uusimmat