Kuva: AOP

Ozzy Osbournen klassikkolevy täytti 40 vuotta - albumin kiertueella tapahtui traaginen onnettomuus

10.11.2021 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Diary of a Madman julkaistiin 7. marraskuuta vuonna 1981.

Ozzy Osbournen, 72, toinen sooloalbumi Diary of a Madman julkaistiin 7. marraskuuta vuonna 1981. Albumi sai erinomaisen vastaanoton ja sitä on myyty Yhdysvalloissa yli kolme miljoonaa kappaletta.

Kyseessä on myös viimeinen Ozzy-studioalbumi, jolla kitaraa soittaa legendaarinen Randy Rhoads. Rhoads menehtyi levyn kiertueella traagisessa onnettomuudessa, kun bussikuskina toiminut Andrew Aycock halusi näyttää seurueelle lentotaitojaan käytettävissä olevalla pienkoneella ja kone syöksyi lopulta päin taloa. Voit lukea tarinan onnettomuudesta täältä.

Diary of a Madman -albumin 40-vuotisjuhlien kunniaksi Osbournen YouTube-kanavalla on julkaistu video levyn Flying High Again -kappaleesta. Kyseinen kappale nousi julkaisuvuonnaan singlelistojen kärkipäähän useassa maassa, kuten Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Voit katsoa musiikkivideon alta.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Osbourne on tekemässä jatkoa edelliselle soololevylleen Ordinary Man, joka julkaistiin vuonna 2020. Kuten edelliselläkin albumilla, työskentelee Ozzy Andrew Watt nimisen tuottajan kanssa.

Ordinary Manilla vierailivat muun muassa Elton John ja Post Malone, ja seuraavalla levyllä mukaan tulevat ainakin Tony Iommi, Zakk WyldeJeff Beck sekä Eric Clapton.

Lue myös: Suomalaisrokkarit esittivät Ozzy Osbournen hittikappaleen - katso treenikämppävideo

Lue myös: Ozzy Osbournen tulevalla sooloalbumilla mukana useita huippumuusikoita

Lue myös: Ozzy ja Sharon Osbournen uskomaton tarina nähdään elokuvana - tulee olemaan hyvin totuudenmukainen

Kilpailut

Uusimmat