Kuva: Tiina Routamaa

Netflixin hittisarja vaikutti Saran uutuusalbumiin - "Vahvimpia kokonaisuuksiamme"

21.01.2022 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Rock-yhtye Sara julkaisi tänään perjantaina uuden Pimeys-nimisen albumin.

Kotimaisen vaihtoehtorockin uranuurtajiin lukeutuva Sara-yhtye julkaisi yhdeksännen studioalbuminsa Pimeys tänään perjantaina 21. tammikuuta. Kyseessä on yhtyeen yhdeksäs albumi ja sen on tuottanut edellisen Summa (2018) -albumin tapaan Pariisin Kevään laulajana tunnettu Arto Tuunela.

Pimeys-levyyn on vaikuttanut muun muassa Dark-niminen Netflix-sarja.

- Joitain teemoja sieltä on löytynyt teksteihin ja lähdin hakemaan samankaltaista kokonaistunnelmaa musiikillisesti, tumman puhuvaa jännitettä ja arvaamattomuutta. Taivas, Lautta, Olla liikkumatta ja levyn päättävä Syklit ovat biisejä, joista ne kuuluvat vahvimmin. Halusin levylle myös vaikuttavan intron ja outron, jotka muodostavat tavallaan samankaltaisen loopin kuin mikä sarjassakin on. Kaikki vaikutukset ja maailman tila kuitenkin sekoittuvat mielessäni ja kietoutuvat yhteen oman elämän kanssa siten, että niistä syntyy abstrakteja ajatuksia ja tapahtumia, joiden aikajana ei ole aina lineaarinen, yhtyeen laulaja Joa Korhonen kommentoi Voice.fi:lle.

Yhtyeen vuoteen 2022 mahtuu kiertämistä sekä ehkä jo uusien kappaleiden kirjoittamista. Korhonen toivoo, että uusi albumi löytäisi uutta yleisöä.

- Uusi albumi heti vuoden alkuun pihalle ja heti kun mahdollista suunnataan keikoille, toivottavasti myös festarikeikkoja pääsisi soittamaan. Varmasti myös seuraavan levyn hahmottelua ja biisien kirjoittamista. Pimeys on yksi vahvimpia levykokonaisuuksiamme, joten toivon että mahdollisimman moni löytäisi Saran, joko uudestaan tai ensimmäistä kertaa vuonna 2022, laulaja sanoo.

Lue myös: 'Vahvoja tunnelmia ja synkkiä maisemia' - Sara julkaisee uuden levyn ja lähtee kiertueelle

Lue myös: "Kommentoidaan ja valitetaan kaikesta" - Saran uutuuskappale nostaa esiin ajankohtaisen aiheen

Uusimmat