Kuva: AOP

Dua Lipa haastettiin oikeuteen - onko jättihitti kopio?

02.03.2022 22:15 - Iiro Myllymäki

Yhdysvaltalainen reggaebändi syyttää Dua Lipaa kappaleensa plagioimisesta.

Brittiläinen hittilaulaja Dua Lipa, 26, on haastettu oikeuteen, kertoo muun muassa Independent. Yhdysvaltalainen reggaebändi Artikal Sound System väittää, että Lipan Levitating-jättihitti olisi plagiaatti heidän vuoden 2017 kappaleestaan Live Your Life. Levitating-kappale julkaistiin Dua Lipan Future Nostalgia -albumilla vuonna 2020.

Billboardin mukaan Artikal Sound System -yhtyeen Los Angelesin oikeuteen jättämä kanne on lyhyt eikä sisällä tarkkaa erittelyä siitä, miten Lipa olisi kopioinut heidän kappalettaan. Kanteessa todetaan, että kappaleet ovat niin samanlaisia, että ”olisi hyvin epätodennäköistä, että Levitating-kappaletta olisi luotu itsenäisesti”.

Kanteessa esitetään Billboardin mukaan, että Lipalla on ollut pääsy kuulemaan Live Your Life -kappale ennen oman kappaleensa tekoa. Reggaeyhtye ei selitä sen tarkemmin, miksi se uskoo Lipan kuulleen heidän kappaleensa. Kappaletta ei ole julkaistu esimerkiksi Spotifyssa.

Levitating vietti yhteensä 68 viikkoa Billboardin Hot 100 -listalla. Kyseessä oli pisimpään kyseisen listan top 10:ssä ollut naisartistin kappale. Versio, jossa räppäri DaBaby vierailee, on kerännyt Spotifyssa yli 1,2 miljardia striimausta.

Levitating-kappaleen ja Live Your Life -biisin pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Näyttelijätähti piikitteli Dua Lipaa Brit Awards -gaalassa - käytös aiheutti somemyrskyn

Lue myös: Supertähti Dua Lipa saapuu Suomeen!

Lähteet: Independent, Billboard

Kilpailut

Uusimmat