Kuva: Senja Rapila

Juha Tapio paljastaa, kuinka uusin hittikappale syntyi - "Kiteytyy paljon ajatuksia"

12.03.2022 16:50 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Juha Tapion Valitsisin sut -kappale on Iskelmä Gaalassa ehdolla vuoden iskelmäksi.

Laulaja-lauluntekijä Juha Tapio, 48, on yksi Iskelma Gaalan esiintyjistä tänään lauantaina. Kenraaliharjoitusten jälkeen muusikko kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että tunnelma on katossa.

- Uskomaton fiilis. On niin pitkään ollut tekemättä tätä, että se tuntuu jopa yllättävältä. Elävää musiikkia ei kuitenkaan voita mitään, sillä se on mahtava kokemisen ja jakamisen muoto.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta. Haastattelussa Tapio myös pohtii koko uraansa ja sitä, onko hän muuttunut muusikkona vuosien varrella.

Tapion kappaleet ovat koko vuosituhannen alun koskettaneet suomalaisia. Voiko sitä tietää etukäteen, mikä ihmisten sydämiin uppoaa?

- Jos tietäisin etukäteen, niin koko hommasta katoaisi taika. Silloinhan musiikkia tekisi täysin eri syystä kuin pitäisi. Minulla on nytkin 60 kappaletta valmiina ja niistä pitää valita, mitkä julkaistaan, koska kaikkiea ei voi.

Tapion Valitsisin Sut -kappale on ehdolla Iskelmä Gaalassa vuoden iskelmäksi. Tapio kertoo, mikä biisistä tekee erityisen.

- Se on siksi erityinen, että olen tehnyt sen kimpassa kahden muun kanssa. Eräs iltapäivä kappale syntyi valtavassa innostuksen vallassa ja siinä kiteytyy paljon sellaisia ajatuksia, joita on käynyt korona-aikana läpi. Elämästä kuitenkin tekee hienon sen, että on ihmisiä, joiden kanssa jakaa hetkiä. Tänne saakka on selviydytty ja tulevasta ei tiedetä. Jos se olisi minusta kiinni, niin valitsisin monta ihmistä jatkossakin.

Kaikki Voice.fi:n artistihaastattelut löydät Podplaysta.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Juha ja Raija Tapio viettivät hopeahääpäiväänsä - "Mua on kohdannut käsittämätön onni"

Lue myös: Juha Tapion kappale syntyi koskettavasta ajatuksesta - "On ollut aikaa pohtia elämää"

Kilpailut

Uusimmat