Kuva: AOP

The Beatles meinasi aikoinaan esiintyä Suomessa - "Jotain hässäkkää siinä oli"

18.05.2022 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Viikonloppuna vietetään Beatles Weekendia Helsingin Kulttuuritalolla.

Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin The Beatles -festivaali Helsinki Beatles Weekend järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla 20.-21. toukokuuta 2022.

Nostalginen viikonloppu hemmottelee Beatles-faneja vaikuttavalla läpileikkauksella Liverpoolin nelikon tuotannosta. Kahden päivän aikana kuullaan unohtumaton kattaus Beatlesin tuotantoa, kun 10 maailmanluokan esiintyjää nousee lavalle. Helsinki Beatles Weekend tarjoaa kaikki suurimmat ja rakastetuimmat Beatlesin hitit, kuten She Loves You, Come TogetherHey Jude, Yesterday, Yellow Submarine ja monia muita.

Muusikko Jiri Nikkinen on intohimoinen The Beatles -fani ja mies esiintyykin viikonloppuna Kulttuuritalolla. Nikkinen kertoo Radio Nostalgian haastattelussa, että The Beatles meinasi esiintyä aikoinaan myös Suomessa.

- Aikoinaan oli niin, että The Beatlesin piti esiintyä Hyvinkäällä. Brian Epsteinilla (The Beatlesin manageri) oli se päivämäärä jopa kalenterissa. Siinä kuitenkin kävi jotain hässäkkää ja bändi esiintyi vain Ruotsissa, mutta ei koskaan Suomessa, Nikkinen kertoo juontaja Susanna Heikille.

Kulttuuritalolla esiintyy viikonloppuna useita yhtyeitä sekä Suomesta että ulkomailta. Nikkisen yhtye on nimeltään Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band. Kuinka settilista valikoidaan keikoille?

- Minulla on vakiintunut se tyyli tehdä settilista. Osaan ulkoa ehkä sellaisen 100-120 biisiä. Sovimme keikan alkuun tietyt biisit ja sitten mietimme lennosta, mitä oikein lopulta soitamme. Kulttuuritalolla soitetaan ainakin Let it Be -albumi alusta loppuun.

Voit kuunnella Jiri Nikkisen haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nostalgia, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Paul McCartney muistaa viimeisen keskustelun John Lennonin kanssa: "Antaisin mitä vain, jos hän eläisi"

Lue myös: Disney yritti poistaa kiroilun Beatles-dokumentista - sitten Paul McCartney ja Ringo Starr puuttuivat peliin

Lähde ja lisätiedot: Beatles Weekend

Kilpailut

Uusimmat