Kuva: AOP

Kate Bushin hitti nousi uuteen suosioon - kaikesta on kiittäminen Stranger Things -sarjaa

31.05.2022 18:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Kate Bushin kappale on merkittävässä roolissa Netflix-sarjan uudella kaudella.

Netflixin suosikkisarjasta Stranger Thingsistä julkaistiin ensimmäiset neljännen kauden jaksot perjantaina 27. toukokuuta. 1980-luvun nostalgiaa hyödyntävä scifikauhusarja on saanut monet jälleen liimautumaan ruutujen ääreen, ja sarjan suosio on nostanut myös muusikko Kate Bushin, 63, uudelleen ihmisten huulille.

Bushin vuoden 1985 hitti Running Up That Hill kuullaan Stranger Thingsin uuden kauden ensimmäisessä jaksossa, mutta suurempi rooli sillä on neljännen jakson lopussa. Monet katsojat ovat kehuneet sarjan neljättä jaksoa yhdeksi koko sarjan parhaista.

Vaikuttaa siltä, että kappaleen käyttö Netflix-sarjassa on tutustuttanut aivan uuden sukupolven Kate Bushin musiikkiin ja etenkin tähän yksittäiseen kappaleeseen. Nyt Running Up That Hill on noussut iTunesin ladatuimmaksi kappaleeksi, ja artikkelin kirjoitushetkellä kappale on Spotifyn viraalilistalla sijalla 18. Louder Sound kirjoittaa, että kappale on lähtenyt leviämään nopeasti myös TikTokissa. Kappaleen uudesta suosiosta on keskusteltu paljon myös muun muassa Twitterissä.

Stranger Thingsin neljännen kauden ensimmäiset seitsemän jaksoa on nyt julkaistu, ja kauden loput kaksi jaksoa tulevat Netflixiin heinäkuun 1. päivä. Kausi on sarjan toiseksi viimeinen.

Kate Bush on kulttisuosiota ja suurta arvostusta nauttiva brittiartisti, joka on ollut viime vuosina julkisuudessa vain harvakseltaan. Running Up That Hill julkaistiin ensimmäisenä singlenä Bushin Hounds of Love -albumilta. Viimeisimmän studioalbuminsa nainen on julkaissut vuonna 2011.

Lue myös: Stranger Thingsin uutta kautta pidetään niin häiritsevänä, että se saa sisältövaroituksen

Lue myös: Stranger Thingsin loppuratkaisu on jo päätetty: "Sen täytyy olla se"

Lähteet: Metro, Louder Sound

Kilpailut

Uusimmat