Metallimusiikki saa jenkkisotilaat tuntemaan itsensä hirviömäisiksi

02.10.2009 10:12 -

Tuoreen tutkimuksen mukaan amerikkalaissotilaiden keskuudessa suosituin musiikkityyli on raskaampi metalli. Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi Metallica- ja Slayer -yhtyeet, jotka herättävät sotilaissa hirviömäisiä tunteita, kertoo The Guardian -lehti.

Amerikkalaissotilaiden kuuntelutottumuksia tutkineen New Yorkin yliopiston professorin Jonathan Pieslakin mukaan sotilaiden antamat syyt metallimusiikin suosimisesta ovat mielenkiintoisia. Jotkut sotilaat ovat kuvailleet rankan musiikin saavan tuntemaan heidät miltei hirviömäisiksi. Useat ovat maininneet saavansa raskaasta musiikista epäinhimillisen tunteen, joka helpottaa heitä tekemään epäinhimillisiä tekoja.

Pieslak kertoi lehdelle, että ensimmäistä kertaa amerikkalaissotilaiden musiikinkuuntelumieltymyksiä tutkittiin tarkemmin Persianlahden sodan aikaan. Tuolloin pantiin merkille, että 40 % Metallican saamasta fanipostista oli peräisin Lähi-Idässä asemapaikkaansa pitäviltä sotilailta.

Pieslak mainitsee, että iPodin kaltaisten kannettavien musiikkisoitinten pitäisi kuulua vakiona sotilaiden henkilökohtaisiin varusteisiin. Musiikin aiheuttama psykologinen vaikutus kun voi helpottaa ihmistä selviämään äärimmäisen stressaavista tilanteista.

Kilpailut

Uusimmat