Kuva: Lauri Kujanpää

Michael Monroe täytti 60 vuotta - luvassa juhlakonsertti ja kattava dokumentti

17.06.2022 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Michael Monroe – The Best Kept Secret in Rock ’n’ Roll on Pete Eklundin ohjaama ja tuottama tarina unelmista ja niiden särkymisestä.

Legendaarinen Michael Monroe täytti tänään 17. kesäkuuta 60 vuotta.

Alun perin Hanoi Rocksista maailmanmaineeseen noussut muusikko keikkailee edelleenkin ahkerasti ja hän juhlistaa merkkipaaluaan komealla 60-vuotisjuhlakeikalla Helsingin jäähallissa perjantaina 23. syyskuuta.

Michael Monroen uskomattomasta elämästä julkaistaan myös dokumenttielokuva. Michael Monroe – The Best Kept Secret in Rock ’n’ Roll on Pete Eklundin ohjaama ja tuottama tarina unelmista ja niiden särkymisestä

17-vuotiaana Matti Fagerholm suuntasi tavoittelemaan unelmaansa kansainvälisenä rocktähtenä, ja vuonna 1979 perustettu Hanoi Rocks teki Matista Michael Monroen.

- Haluamme kertoa Michaelin tarinan rehellisesti ja kaunistelematta. Tutkimme häntä ja hänen valintojaan myös kriittisesti. Pyrimme taustoittamalla ja lähipiirin haastatteluilla rakentamaan mahdollisimman eheän tulkinnan kokonaisuudesta, Pete Eklund kertoo.

Hanoi Rocksia yritettiin herättää henkiin uudelleen, mutta lupaavasti alkanut uusi tuleminen kaatui lopullisesti kaksikon, Monroen ja Andy McCoyn, välirikkoon vuonna 2009. Sen jälkeen he eivät tavanneet toisiaan yli 10 vuoteen.

Aiemmin tänä vuonna kaksikko kohtasi Hanoi Rocksin Oriental Beat -albumin uudelleenmiksaussessiossa. Voiko ystävyys toimia jälleen, kun kumpikin on ylittämässä 60 ikävuoden rajapyykin?

- Andyn varjo seuraa Michaelia, olivat he tekemisissä tai eivät. Kumpikin ymmärtää, että musiikillisesti he olisivat olleet toisilleen parasta, mitä voi toivoa ja kuvitella. Michaelin itsensä sanoin: 'I love to hate him and he hates to love me', Eklund analysoi.

Dokumentti julkaistaan ensi vuoden alussa. Vastikään Monroe julkaisi yhtyeensä kanssa uuden albumin I Live Too Fast To Die Young.

Lue myös: Michael Monroen uusi albumi julki - "Punk tulee aina kulkemaan osana musiikkiani"

Lue myös: Michael Monroe täyttää tänä vuonna pyöreitä - luvassa jättikeikka

Kilpailut

Uusimmat