Kuva: AOP / Tomi Natri

Mikko Alatalo veti Känkkäränkän metallifestareilla - "Hirveä suksee oli"

04.09.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Pian Vain elämää -ohjelmassa nähtävä konkari on iloinen siitä, että hänen rocktaustansa on hyvin edustettuna suosikkiohjelmassa.

Mikko Alatalon koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Mikko Alatalo, 71, edustaa seuraavalla Vain elämää -kaudella konkariosastoa. 1970-luvun alussa alkanut muusikonura on jatkunut aktiivisena näihin päiviin asti, ja uran monet vaiheet muistutetaan suomalaisten mieliin suosikkiohjelman tulevalla kaudella.

Alatalo lähti Vain elämää -ohjelmaan mielellään, koska keskiössä on musiikki.

- Minua on pyydetty kaikenlaisiin tosi-tv-ohjelmiin, enkä ole halunnut lähteä. Tässä on kyse musiikista. Haluan, että biisit tulevat esille, Alatalo sanoo Voice.fi:n haastattelussa ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Alatalo muistuttaa monessa kohtaa haastattelua rocktaustastaan, joka on hänen mukaansa hyvin edustettuna pian alkavalla kaudella. Alatalon ja Juice Leskisen luotsaama Coitus Int -yhtye oli yksi suomenkielisen rockmusiikin pioneereja 1970-luvun alkupuolella. Muusikko toivoo, että Vain elämää tuo mukanaan ymmärrystä hänen uralleen ja sen monipuolisuudelle. Samalle uralle ovat mahtuneet rokkibiisit, tunteikkaat balladit ja pilke silmäkulmassa tehdyt rallit.

- Ohjelma oli suuri kunnianosoitus ja jonkinlainen arvonpalautus siitä, mitä kaikkea on tullut tehdyksi.

Mikko Alatalo on tulevan Vain elämää -kauden iäkkäin osallistuja. (kuva: AOP / Tomi Natri)

Metallifestareilla huumoriarvoa

Mikko Alatalo viihdytti rokkikansaa viime kesänä esimerkiksi Tampereella Saarihelvetti-metallifestivaaleilla. Alatalon kiinnitys raskaan rokin festareille nousi otsikoihin ja herätti varmasti monessa huvittuneisuutta. Muusikko itse ymmärtää koko homman huumoriaspektin.

- Luulen, että siinä oli ripaus campia. On hauskaa, että Alatalo tulee sinne, että mitähän se siellä vetää. Hirveä suksee oli ja jengi lauloi mukana, Alatalo sanoo.

Ohjelmistossa oli muun muassa Coitus Int -ajan kappaleita, Ihmisen ikävä toisen luo -klassikko ja jopa lastenlaulu Känkkäränkkä. Alatalo esiintyi duona poikansa Kalle Alatalon kanssa. Kalle säesti kappaleita hevikitaralla.

- Jos tällaisia keikkapyyntöjä tulee vastaisuudessa, otan koko bändin mukaan, Alatalo lupaa.

Elokuussa Alatalo palkittiin Iskelmä-Finlandialla. Tämä muutti miehen suunnitelmia uransa kulusta. Hän oli jo päättänyt, että gospelvaikutteinen levy Lapsenusko – Surun, toivon ja rakkauden laulut jäisi hänen viimeisekseen. Tämä albumi julkaistiin juuri. Alatalo sai rahapalkintona 10 000 euroa.

- Ajattelin, ostanko antiikkia vai tauluja, mutta ei, minä nauhoitan lauluja.

Muusikko ajatteli, että rahat ovat tulleet musiikista ja ne olisi hieno laittaa takaisin musiikkiin, joten vielä ainakin yksi albumi on tulossa. Summaa voi hyödyntää esimerkiksi studiomuusikoiden palkkaamiseen ja oikeiden jousien nauhoittamiseen. Alatalo haluaa tehdä levyn hyvien soittajien kanssa ja minimoida tietokoneen osuuden.

Alatalon kanssa Hirvensalmen Satulinnaan Vain elämää -kaudella asettuvat Pete Parkkonen, Erika Vikman, Redrama, Meiju Suvas, Tommi Läntinen, Yona ja Jyrki 69.

Mikko Alatalon koko haastattelun voit kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta tästä linkistä. Haastattelussa Alatalo myös muun muassa muistelee edesmenneitä Vesa-Matti Loiria ja Jussi Hakulista.

Lue myös: Väsymys vaivasi Vain elämää -tähtiä kuvauksissa, Pete Parkkonen paljastaa: "Päivät olivat 18-tuntisia"

Lue myös: Redrama retkahti ennen Vain elämää -leiriä ja vielä sen jälkeen - takana oli 12 raitista vuotta

Kilpailut

Uusimmat