Kuva: Jarmo Katila

Timo Tolkki tarjosi kappaletta Stratovariuksen levylle - "Matias yritti siitä jotain tehdä"

23.09.2022 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Stratovarius julkaisi uuden Survive-nimisen albumin. Albumi on tehty poikkeuksellisesti yhdessä.

Yksi menestyneimmistä kotimaisista vientiyhtyeistä Stratovarius julkaisee tänään perjantaina 23. syyskuuta uuden albumin seitsemän vuoden jälkeen. Survive-nimeä kantavaa levyä on fanien keskuudessa odoteltu.

Yhtyeen hyväntuulinen laulaja Timo Kotipelto vastaa puhelimeen kodistaan Lappajärveltä

- Sitä itsekin ihmettelee, että mihin tämä aika meni. Edellisen levyn jälkeen oli paljon keikkoja ja levy-yhtiökin alkoi ihmettelemään, että milloin seuraava levy tehdään. Teimme sitten ep-levyn, jossa oli kolme uutta biisiä, Kotipelto sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

- Taas aikaa kului ja keikat kutsuivat. Päätimme lopulta Jens Johanssonin ja Matias Kupiaisen kanssa, että tehdäänpä uusia biisejä tällä kertaa yhdessä eikä erikseen, kuten yleensä meillä on tapana. Lopulta pandemiakin iski kapuloita rattaisiin, sillä Jens asuu Ruotsissa eikä hän oikein päässyt paikan päälle.

Yhtye halusi käyttää levyyn mahdollisimman paljon aikaa, jotta kaikki palikat osuvat täydellisesti kohdalleen.

- Otimme aamuisin kupit kahvia ja rauhassa kävimme kappaleita läpi. Tämä työskentelytapa toimi meille erittäin hyvin.

Kotipelto myöntää, että jäsenillä oli paljon eriäviä mielipiteitä siitä, miten jotain biisiä lähdetään työstämään.

- Onneksi se palaute oli välitöntä ja muutoksia voitiin tehdä heti.

Ympäristö ja ihmiskunnan tulevaisuus ovat olleet aina tärkeä ja toistuva teema Stratovariuksen musiikissa ja sitä Survive-albumikin edustaa.

- Kyllähän se käy henkisen kapasiteetin päälle, kun ei tiedä mitä tapahtuu ja milloin pääsee tekemään töitä. Tällaisissa tilanteissa kun tekee sanoituksia, niin tietenkin se ahdistus siellä kuuluu, Kotipelto sanoo.

- Uusissa biiseissä voi olla positiivinen viba, mutta lyriikat ovat synkkiä. Ne toimivat hienosti yhteen ja tuovat kontrastia. Siellä ei paljoa auringonpaisteesta lauleta, laulaja jatkaa.

Erilaisten huhujen mukaan Stratovariuksen johtohahmona pitkään toiminut Timo Tolkki olisi tarjonnut uudelle levylle kappaletta. Tolkki erosi yhtyeestä vuonna 2008.

Pitääkö huhu paikkansa, Timo Kotipelto?

- Kyllä se pitää. Matiakselle hän oli muutama vuosi sitten lähettänyt biisin ja Matias yritti siitä jotain tehdä. Muistaakseni Matias sanoi, että teemme parempia biisejä tälle levylle itse ja se ei lopulta sopinut joukkoon.

Voit kuunnella koko haastattelun artikkelin alusta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Kotipelto muun muassa kertoo tarkemmin levyn tekoprosessista ja siitä, kuinka hän itse säveltää kappaleita. Laulaja myös paljastaa, kuinka pitää äänestään huolta ja millainen suhde hänellä on alkoholiin.

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Stratovarius lähtee syksyllä kattavalle Suomen-kiertueelle - "Odotukset ovat korkealla"

Lue myös: Stratovariuksen uusi single sukeltaa historiaan - "Eeppinen power metal -jyrä"

Kilpailut

Uusimmat