Kuva: Yle

Tulevan UMK:n kappaleista ensimmäiset tiedot - mukana "todella tunnetun artistin seksiä tihkuva biisi"

25.10.2022 13:17 - Iiro Myllymäki

Suomen euroviisuedustaja valitaan UMK-finaalissa 25. helmikuuta.

Yle tiedottaa tulevan Uuden musiikin kilpailun kuvioista. Suomen euroviisuedustaja Liverpoolissa käytävään kilpailuun valitaan UMK-finaalissa lauantaina 25. helmikuuta Turun Logomossa. Mukana kilpailussa on jälleen seitsemän esitystä.

Biisiehdokkaita lähetettiin kaikkiaan 363 kappaletta. Finalistien valinnan kerrotaan olleen tänä vuonna erityisen haastavaa. UMK-raadin puheenjohtaja ja YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kuvailee, mitä seitsemän kappaleen joukosta on lupa odottaa. Mukana on sekä entuudestaan tunnettuja että uusia artisteja.

- Seitsemän upean finalistin joukossa on niin kaikkien tuntemia artisteja kuin uusia nousevia kykyjä. Mukana on mm. UMK-historian hienoin tanssibiisi järjettömän kovalla uudella laulajalla, todella tunnetun artistin seksiä tihkuva biisi, pysäyttävän hieno balladi yhdeltä Suomen merkittävimmistä vientitoivoista, nousukiidossa ja suuressa suosiossa olevia bändejä sekä UMK-historian kovin räppibängeri, Hakanen kertoo.

UMK:n artistit julkistetaan tammikuun 11. päivä. Kukin kilpailukappale julkaistaan omina päivinään 12.–20. tammikuuta.

Viime kerralla UMK:n voitti The Rasmus kappaleella Jezebel. Vuoden 2023 UMK-finaalin liput ovat nyt myynnissä.

(kuva: Yle / Miikka Varila)

Lue myös: The Rasmus ja Ukrainan euroviisuvoittaja julkaisevat yhteisbiisin - videosta ensimaistiainen

Lue myös: Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen luuli nolanneensa itsensä täysin viisulähetyksessä - totuus paljastui Twitteristä

Kilpailut

Uusimmat