Kuva: Handout / Ukrainan euroviisudelegaatio

The Rasmus ja Ukrainan euroviisuvoittaja julkaisevat yhteisbiisin - videosta ensimaistiainen

18.10.2022 13:45 - Iiro Myllymäki

Ukrainan ja Suomen edelliset euroviisuedustajat ovat yhdistäneet voimansa jälleen.

The Rasmus julkaisee yhteiskappaleen Ukrainan euroviisuvoittajan Kalush Orchestran kanssa. Bändit tiedottavat asiasta yhteisellä Instagram-päivityksellä. In the Shadows of Ukraine -niminen kappale julkaistaan perjantaina 21. lokakuuta.

Instagram-päivityksessä annetaan ensimmäinen maistiainen kappaleesta ja sen musiikkivideosta. Videolla näkyvät sekä Kalush Orchestran että The Rasmuksen jäsenet. Videopätkän voit katsoa alta. Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

The Rasmuksen ja Kalush Orchestran jäsenet tutustuivat Torinon Euroviisuissa toukokuussa. Tuolloin bändit jopa heittivät yhteiskeikan Torinon kaduilla, ja tuolloin he kajauttivat ilmoille paitsi euroviisukappaleensa, myös In the Shadows -hitin. Tuleva julkaisu on mitä ilmeisimmin uusi versio The Rasmuksen vuoden 2003 superhitistä.

Kalush Orchestran keulahahmo, räppäri Oleh Psiuk kertoi euroviisufinaalin alla Voice.fi:n haastattelussa arvostuksestaan The Rasmusta kohtaan.

- Oli hienoa päästä kohtaamaan Lauri Ylönen The Rasmuksesta. Kaikki ovat kuulleet heidän biisejään, ja nyt pääsemme esiintymään samalle lavalle. On myös todella hienoa, että he todella tukevat Ukrainaa, Psiuk sanoi.

Euroviisujen avajaistilaisuudessa kysyimme yhtyeeltä, aikovatko he tehdä enemmänkin yhteistyötä The Rasmuksen kanssa. Tuolloin vastaus oli salamyhkäinen.

- Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Emme ole varmoja, yhtye kertoi tuolloin.

Kalush Orchestra voitti Eurovision laulukilpailun Stefania-kappaleellaan valtavalla äänivyöryllä. The Rasmuksen menestys jäi finaalissa vaatimattomaksi, ja Jezebel-esitys onnistui tuomaan Suomelle 21. sijan. Ensi vuonna Euroviisut järjestetään Isossa-Britanniassa Liverpoolissa, sillä Euroviisut järjestävä EBU päätyi lopputulemaan, että Ukraina ei sotatilan takia kykene järjestämään tapahtumaa.

(kuva: AOP)

Lue myös: Euroviisuissa toiseksi jäänyt Sam Ryder kertoo mietteensä voittajasta: "Heidän tarvitsi voittaa"

Lue myös: Ukraina on Euroviisujen suurin ennakkosuosikki - yhtye kertoo haastattelussamme, miten uskoo sodan vaikuttavan tuloksiin

Lue myös: Kirja: Lauri Ylösen tavaramerkkisulat voisivat olla jotain paljon karmivampaa, jos mies olisi päättänyt toisin

Kilpailut

Uusimmat