Kuva: AOP

Iron Maiden saapuu Suomeen ensi kesänä

27.10.2022 13:00 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Suomalaisten rakastama brittibändi esiintyy Tampereen Nokia Arenalla lauantaina 3. kesäkuuta 2023.

Heavy metal -legenda Iron Maiden saapuu ensi vuonna Suomeen osana Future Past -kiertuettaan.

Suomalaisten rakastama brittibändi esiintyy Tampereen Nokia Arenalla lauantaina 3. kesäkuuta 2023.

Keikalla yhtye aikoo esittää uusimman Senjutsu-albuminsa biisejä sekä keskittyä ikoniseen vuoden 1986 Somewhere In Time -albumiin ja muihin Iron Maiden -klassikoihin. Keikan lippujen myynti alkaa perjantaina 4.11. klo 10.

- Uusimman Senjutsu-albumimme julkaisun jälkeen päivitimme käynnissä olevan Legacy of the Beast -kiertueen biisilistaa siten, että show alkaa kolmella Senjutsu-albumin biisillä. Meistä ei tuntunut järkevältä toistaa tätä Senjutsu-kiertueella, joten aloimme miettiä vaihtoehtoja. Päätimme palata Somewhere In Time -albumiin.  Se ei ole ollut edustettuna takavuosien 1980-luvun konserttivideoihin pohjautuvilla retrospektiivisillä kiertueillamme, sillä valitettavasti tuolta kiertueelta meillä ei ole videotallenteita (tästä voi syyttää manageria!), yhtyeen johtohahmo ja basisti Steve Harris kertoo. 

- Olemme saaneet faneilta paljon pyyntöjä vuosien varrella monista Somewhere In Time -albumin kappaleista, joten aiomme nyt soittaa niitä sekä tietysti muutamia muita, joista tiedämme yleisön pitävän. On myös erityisen ilahduttavaa päästä vihdoin soittamaan useampia Senjutsun biisejä, tätä on odotettu pitkään. Vuodesta 2023 tulee mahtava ja odotamme innolla näkevämme kaikki taas Tampereella, jossa soitimme viimeksi vuoden 2008 Somewhere Back In Time -kiertueella, Harris jatkaa. 

Yhtyeen manageri Rod Smallwood uskoo, että fanit ovat innoissaan tulevasta kiertueesta.

- Tämä kahden albumin yhdistelmä on mielestämme erittäin kiinnostava. Tiedämme, että fanit haluavat kuulla nuo Senjutsun eeppiset biisit ensimmäistä kertaa livenä. Ja uskomme, että uuden albumin kappaleet yhdistettynä Somewhere In Time -levyn biiseihin tekee kiertueesta erityisen sekä vanhoille että uusille faneille. Lisäksi uutta albumia juhlistavan Future Past -kiertueen keikat soitetaan suhteellisen intiimeillä areenoilla, ja tiedämme fanien olevan siitä iloisia, Smallwood sanoo.

Somewhere In Time sijoittui julkaisuvuonnaan useassa maassa albumilistojen top 10 -paikoille. Levy pitää sisällään muun muassa kappaleet Wasted Years, Alexander The Great, Caught Somewhere in Time, Heaven Can Wait sekä Stranger in a Strange Land.

Legendaarisen Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson, 64, tuo kehutun spoken word -esityksensä Helsinkiin vuoden alussa.

An Evening With Bruce Dickinson -ilta nähdään Helsingin Kulttuuritalolla torstaina 19. tammikuuta 2023. Esitys on osa laajempaa Euroopan-kiertuetta.

Lue myös: Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinson saapuu Suomeen

Lue myös: Fani ryntäsi lavalle Iron Maidenin keikalla - laulaja Bruce Dickinson selvitti itse tilanteen

Kilpailut

Uusimmat