Kuva: Senja Rapila

Aki Linnanahde lopettaa Radio Novan Aamu -ohjelmassa - kertoi syyt lähetyksessä

31.10.2022 09:28 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Radio Novan Aamu on tällä hetkellä Suomen suosituin aamuohjelma. Aki Linnanahde ilmoitti tänään, että lopettaa ohjelmassa juontamisen.

Aki Linnanahde ilmoitti tänään, että lopettaa Radio Novan jättisuositussa Radio Novan Aamu -ohjelmassa. Ohjelma nousi vastikään Suomen kuunnelluimmaksi aamuohjelmaksi.

Linnanahde kertoi päätöksestä aamulla sosiaalisen median sivuillaan.

"Vihdoinkin on mahdollista kertoa teille päätökseni, jonka kerroin tiimille ja talon johdolle jo kesäkuun alussa. Olen luonnollisesti halunnut kunnioittaa heidän toiveitaan asian viestimisessä. Aamun uusista kuvioista kuulet lähiaikoina, mutta voin jo itsekin kertoa, että Minna [Kuukka, juontajakollega) ja Markus [Rinne, ohjelman tuottaja] jatkavat normaalisti, mikä on mahtava juttu. Tuntuu kivalta lähteä, kun tiedän, että kuuntelijat saavat kuulla erinomaista aamuradiota, eikä työkavereista kukaan jää vuokseni pulaan. Olemme nousseet Suomen kuunnelluimmaksi aamuohjelmaksi ja tulevaisuuskin kuulostaa hyvältä", Linnanahde muun muassa kertoi.

Näet koko julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Aamun lähetyksessä Linnanahde avasi tarkemmin ajatuksiaan.

- Olen tästä päätöksestä kertonut tiimilleni kesäkuussa ja jään kyllä samaan taloon tekemään muita töitä, kuten konsultointia. Esimerkiksi ensi kesänä olen äänessä Radio Novan Iltapäivässä tuttuun tapaan, Linnanahde vihjailee.

Linnanahde sanoo, että päätös ei ollut helppo, mutta teki sen perheensä ja muiden työtehtäviensä vuoksi.

- Tällaiset päätökset eivät ole helppoja, sillä tämä työ on minulle erittäin rakas ja te olette minulle todella läheisiä. Kun aloimme tehdä tätä ohjelmaa 6,5 vuotta sitten Minnan kanssa, niin elämämme olivat erilaisia ja esimerkiksi nuorimmainen lapseni oli silloin ala-asteella. Tuossa ajassa ihmisen elämä muuttuu ja tämä sama lapsi täyttää seuraavaksi 18 vuotta.

Kun aamulla ei tarvitse herätä aamuradioon, on lasten kanssa mahdollista tehdä jotain myös iltaisin.

- Aikuisten lasten kanssa ajan viettäminen on erilaista ja voimme seuraavaksi tehdä asioita hieman myöhemmin, esimerkiksi katsoa sarjoja kello 21:n jälkeen tai käydä illalla kylässä. Se on ennen ollut vaikeaa, kun on tehnyt aamuradiota. Nyt haluan antaa sen ajan perheelleni.

Linnanahteen ja hänen perheenjäsentensä työtehtävät on mahdollista tehdä etänä. Tämän vuoksi perhe voi viettää enemmän aikaa nyt Turun kodissaan sekä Espanjassa.

- Kun perheeni on tällainen, niin ainoastaan aamuradion tekeminen on sidottu paikkaan. Olen kesästä asti vähentänyt työtehtäviäni ja haluan nyt keskittyä tiettyihin asioihin, kuten esimerkiksi podcastiin.

Linnanahde myöntää, että on herkkä ihminen, mutta itkut itketään vasta kuukauden päästä, kun on juontajan viimeinen aamulähetys.

- Marraskuun viimeiseen päivään asti painetaan täysillä.

Voit kuunnella Linnanahteen kaikki perustelut alta tai suoraan Podplaysta.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Radio Novan aamujuontajat herkistyivät suorassa lähetyksessä - "Kyyneleet silmissä"

Lue myös: Aki Linnanahde ottaa kantaa saamaansa kritiikkiin Vilhunen-kirjasta: "Se on vähän laiskaa ajattelua"

Kilpailut

Uusimmat