Kuva: Niko Tiainen

Suomen Spotifyn kuunnelluimmat biisit ja artistit julkistettiin - Gettomasa teki suuren harppauksen

30.11.2022 15:45 - Iiro Myllymäki

Suomalaisten eniten kuuntelema biisi Spotifyssa oli tänä vuonna Bessin Ram pam pam.

Striimauspalvelu Spotify on paljastanut vuoden 2022 kuunnelluimmat artistit ja kappaleet sekä Suomesta että maailmalta. Suomen kymmenen kuunnelluimman artistin lista osoittaa, että rap puree suomalaisiin erityisen kovaa. Listalta löytyy peräti viisi rap-artistia, ja kirkkaimpana ykkössijaa pitää JVG.

Kakkossijalla Suomen Spotifyn kuunnelluimmissa on juuri uuden albumin julkaissut Gettomasa. Jyväskyläläisräppäri teki suuren harppauksen viime vuoden yhdeksänneltä sijalta. Gettomasa kohautti juuri Keskisuomalaisen haastattelussa ja sai tätäkin kautta suurta huomioarvoa itselleen. Kolmanneksi striimatuin artisti Suomen Spotifyssa oli kestosuosikki Eminem. Räppäreistä top 10:en ylsivät myös Sexmane ja Cheek. Cheek oli viime vuonna peräti toiseksi kuunnelluin artisti, mutta tänä vuonna oli tyytyminen kahdeksanteen sijaan.

Kuunnelluimpien artistien top 10 -lista näyttää tältä:

1. JVG
2. Gettomasa
3. Eminem
4. The Weeknd
5. Ed Sheeran
6. Haloo Helsinki!
7. Sexmane
8. Cheek
9. Taylor Swift
10. Portion Boys

Vuoden 2022 Spotifyn kuunnelluin kappale Suomessa oli Bessin Ram pam pam. Uuden musiikin kilpailussa kuultu biisi on tehnyt myös radioennätyksen tänä vuonna. Myös viime vuonna Suomen Spotifyn kuunnelluin biisi oli perua Uuden musiikin kilpailusta, sillä silloinen UMK-voittaja Blind Channel piti ykkössijaa Dark Side -viisukappaleellaan.

Bessin Ram pam pam -hittiä on striimattu tähän mennessä lähes 14 miljoonaa kertaa. (kuva: Laura Iikkanen)

Toiseksi kuunnelluin kappale tänä vuonna oli JVG:n Amatimies. Kolmannelle sijalle ylsi artistitulokas ja valtavaan nosteeseen noussut Ramses II Villieläin-hitillään. Suomen Spotifyssa analysoidaan, että kuunnelluimpien kappaleiden lista heijastelee mennyttä festarikesää.

- Suomen vuoden 2022 kuunnelluimpien biisien lista näyttää, miltä suomalaisten festarikesä kuulosti. Moni kesällä luukutettu hitti on kirinyt kärkeen, sanoo Spotifyn Suomen soittolistoista vastaava Samuli Väänänen

Suomen Spotifyn kuunnelluimmat kappaleet vuonna 2022 olivat:

1. BESS – Ram pam pam
2. JVG –  Amatimies
3. Ramses II – Villieläin
4. Gettomasa – Shamppanjadieetillä
5. Olli Halonen – Pohjola
6. Harry Styles – As It Was
7. El Migu - Erilainen
8. Isac Elliot – 20min
9. T Swoop – Mon Ami 
10. Pihlaja & Etta – Bändäri

Lue myös: Bess teki radiosoittohistoriaa Ram pam pam -hitillään - "Niin käsittämätön juttu"

Lue myös: Gettomasa pöyristyi Keskisuomalaisen toimittajalle - "Ihan sairas äijä, v*ttu"

Kilpailut

Uusimmat