Kuva: Emmi Moilanen

Pyhimys julkaisi oman suomalaisuuden soittolistansa itsenäisyyspäivän kunniaksi - kuuntele!

06.12.2022 19:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Pyhimys paljastaa myös, kenen soittolistalta löytyvän artistin kanssa hän haluaisi tehdä musiikkia.

Artisti Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, 41, on julkaissut Instagramissaan päivityksen Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Artisti on koonnut soittolistan nimeltään "Viiden markan lista", jonka hän kertoo pohjautuvan suomalaisuuteen.

"Olen edellisillä levyilläni käsitellyt pikkutarkasti ihmistä ja menestystä tässä pienessä lammikossa, sekä sukupolveni yritystä kasvaa aikuiseksi ajassamme. Nyt olen pyrkinyt laajentaman "tämän hetken" noin sadan vuoden mittaiseksi, eli Suomen itsenäisyyden ja äänilevyn olemassa olon ajalle, jolloin oma perspektiivini pyrkii olemaan jotain yhteistä ja ehkä tiedostamatontakin", Kuoppala kirjoittaa.

Artistin mukaan suomalaisuus on samaan aikaan kiinnostavaa, mutta myös ristiriitaista.

"Suomaisuus on erittäin mielenkiintoinen, ristiriitainenkin asia, jota ei mielestäni voi ymmärtää kuin suomalainen. Olen kasannut tätä varten inspiraatio- ja referenssi-playlistin, jonka jaan nyt", Kuoppala selittää. 

Soittolistalta löytyy muun muassa Ismo Alangon, J. Karjalaisen, Eppu Normaalin ja PMMP:n musiikkia. Soittolistalta löytyy myös Pyhimyksen ja Ettan uusi yhteisbiisi Jumalan selän takana.

Artisti paljastaa julkaisussaan myös, kenen soittolistalta löytyvän artistin kanssa hän haluaisi tehdä musiikkia. Kuoppala sanoo, ettei hän ole liiemmin halunnut tavata idoleitaan ja lisäksi hänen on vaikeaa kuvitella tekevänsä töitä jo edesmenneen artistin kanssa. Yksi nimi kuitenki nousee artistin mieleen.

- Jos yksi nimi pitäisi kaivaa, niin kyllä se olisi varmaan J. Karjalainen, Kuoppala sanoo.

Voit katsoa julkaisun alta tai tästä.

Voit ottaa soittolistan kuunteluun alta tai tästä

Lue myös: Yksi lause Pyhimykselta sai Anssi Kelan havahtumaan - "Henki oli tosiaan ainutlaatuinen"

Lue myös: Pyhimys on maksanut itselleen samaa palkkaa koronasta huolimatta - kertoo taloudestaan MTV:lle

Lue myös: Naurutakuu! Pyhimys heittäytyi piilokamerahaasteeseen, ja sinunkin on nähtävä lopputulos

Kilpailut

Uusimmat