Kuva: Julius Konttinen

Äkkisuosioon noussut Pehmoaino rohmusi Emma-ehdokkuuksia - suuret muutokset toivat mukanaan myös epäilyksiä

12.12.2022 22:15 - Iiro Myllymäki

Pehmoaino nousi TikTok-suosion ansiosta aivan uudelle tasolle urallaan. Laulaja kertoo, että äkkisuosiolla oli monia puolia.

Voit kuunnella Pehmoainon koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Artistitulokas Pehmoaino, 21, keräsi peräti viisi ehdokkuutta tulevaan Emma Gaalaan. Näin ollen hän on Bessin ja Gettomasan ohella yksi kolmesta artistista, jotka saivat eniten ehdokkuuksia. Pehmoaino, oikealta nimeltään Aino Morko, sai ehdokkuudet kategorioissa vuoden albumi, vuoden tulokas, vuoden biisi (Haluun takas mun perhoset) ja vuoden alternative, ja hän on ehdolla myös yleisöäänestyksessä. Emma Gaala käydään 3. helmikuuta.

Pehmoaino oli yllättynyt saamiensa ehdokkuuksien määrästä.

- Jos pystin saisi, olisihan se uskomattoman hieno asia, mutta jo ehdokkuus on iso tunnustus, Pehmoaino sanoo Voice.fi:n haastattelussa Emma-ehdokkuuksien julkistamistilaisuudessa.

Herkkää indiepoppia tekevällä artistilla on takanaan menestyksekäs vuosi. Haluun takas mun perhoset -kappale nousi hitiksi pitkälti TikTok-suosion ansiosta keväällä. Maaliskuussa häneltä julkaistiin debyytti-EP Kaukana kotoa, josta nyt irtosi vuoden albumin Emma-ehdokkuuskin. Takana on monia keikkoja Vestan lämmittelijänä ja omin päin.

Äkkiä noussut suosio herätti monenlaisia tunteita Pehmoainossa.

- Se tuntui tosi kivalta ja tosi oudolta yhtä aikaa. Siinä on päälle käsiteltävää, kun tapahtuu jokin iso muutos. Jälkeenpäin osaa katsoa, kuinka hienoa se myös oli. Välillä murehdin liikaa, ja silloin oli hetkiä, kun mietti, että mitäköhän oikein teen, laulaja kuvailee.

Muutoksien kevättä voimisti sekin, että artisti oli juuri muuttanut Oulusta Helsinkiin.

Suosion lisääntyminen on näkynyt esimerkiksi siinä, että nykyisin Pehmoainoa tunnistetaan kaduilla. Artisti ei muista, että mikään fanikohtaaminen olisi ollut sävyltään ikävä.

- Jonkin verran tunnistetaan. Ne ovat aina tosi kivoja tapaamisia ihmisten kanssa. Minulla on tosi kivoja kuuntelijoita. Ne ovat olleet hyviä juttutuokioita, Pehmoaino sanoo.

Vaikka Pehmoaino kilpaileekin vuoden tulokkaan kategoriassa, hänellä on kokemusta myös lapsitähteydestä. Hän voitti vuoden 2014 The Voice Kids -kauden, mutta päätyi etsimään omaa musiikillista suuntaansa poissa parrasvaloista.

Vuosi 2023 tuo Pehmoainolle mukanaan muun muassa esikoisalbumin työstämistä ja lisää keikkoja. Hänellä on myös uraan liittymättömiä haaveita ensi vuodelle.

- Haluan riippumaton ja mennä riippumaan jonnekin metsiin. Haluaisin myös pienen puutarhamökin, Pehmoaino visioi.

Koko haastattelun voi kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta.

Lue myös: Emma-ehdokkaat julki - katso, ketkä keräsivät eniten ehdokkuuksia

Lue myös: Erin laittoi popmusiikissa vaietun sanan biisinsä keskiöön - "Ajattelin, että ei tällaista voi julkaista"

Kilpailut

Uusimmat