Kuva: Yle / Nelli Kenttä

Benjamin Peltonen kilpailee UMK:ssa seksiä tihkuvalla biisillä - "Myös mies voi haluta tulla hoidettavaksi"

11.01.2023 13:15 - Iiro Myllymäki

Benjamin haluaa jakaa mielipiteitä UMK-kappaleellaan Hoida mut.

Voit kuunnella Benjaminin koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Benjamin Peltonen, 25, on yksi seitsemästä artistista, jotka kilpailevat Uuden musiikin kilpailussa. Benjaminin kilpailukappale on nimeltään Hoida mut, ja se julkaistaan perjantaina 13. tammikuuta.

Benjamin kuvailee, että kappale on yksi hänen uransa ”kovimmista bängereistä” tähän asti. Hän aloitti musiikkiuransa englannin kielellä, mutta vaihtoi laulukielekseen suomen vuonna 2018. Sittemmin hän on hakenut omaa tyyliään. Käänteentekevä kohta uralla oli, kun mies tuli kaapista ulos kesällä 2021. Uusi vapautuneisuus haluttiin saada kuulumaan myös musiikissa. Tästä pyrkimyksestä myös UMK-biisi on lähtöisin.

Benjamin kertoo, että kappale on peräisin Lappiin tehdyltä biisintekoreissulta joulukuulta 2021.

- Yhden saunaillan jälkeen lähdimme tekemään tätä biisiä. Se syntyi yhdeltä istumalta, ja ajattelin, että oh my god, tämä sopisi UMK:hon, Benjamin sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Hänen tiiminsä oli heti vastaanottavainen idealle UMK:hon osallistumisesta, sillä kilpailu on kasvattanut profiiliaan viime vuosina vahvasti. UMK:sta on tullut vuodesta 2020 alkaen joka vuosi isoja hittejä, ja vuonna 2021 Blind Channel onnistui tuomaan myös menestystä itse Euroviisuissa Suomelle. Benjamin antaa paljon kiitosta UMK:n imagomuutoksesta Erika Vikmanille, joka sai Cicciolina-kappaleella ison hitin vuoden 2020 UMK:sta ja aivan uuden nosteen uralleen.

Benjaminin mukaan Hoida mut -kappale yhdistelee kasarivaikutteita, hyperpopia ja iskelmällisyyttä.

- Se kertoo latautuneesta tilanteesta, kun näkee jonkun tanssilattian toisella puolella parin prosecco-lasin jälkeen. Sitten alkaa pyöriä perhoset vatsassa, että otetaanko taksi meille vai teille, Benjamin sanoo.

(kuva: Yle / Nelli Kenttä)

Seksiä tyylikkäästi

Kun vuoden 2023 UMK-biiseistä annettiin ensimmäisiä tietoja, Yle tiedotti, että mukana on ”todella tunnetun artistin seksiä tihkuva biisi”. Nyt kun Benjamin on jo kuullut kaikki UMK-biisit, hän osaa laskeskella, että tällä tarkoitettiin häntä.

- Koska seksiä tuo biisi tihkuu! Benjamin sanoo ja nauraa.

Maailma on täynnä heteroseksuaalisesta näkökulmasta kirjoitettuja seksistä kertovia kappaleita, mutta seksuaalivähemmistöjen näkökulmasta tehtyjä vastaavia biisejä on vähemmän. Näin ollen Benjaminin kappaleen voi nähdä jopa yhteiskunnallisena tekona. Artisti on tästä samaa mieltä. Hän haluaa ravistella kappaleella totuttuja sukupuolirooleja.

- Olen tällainen vahva mies ja laulan siitä, että antaudun jollekin toiselle. Miehen ei tarvitse olla machopelle, vaan hänkin voi haluta tulla hoidettavaksi, Benjamin sanoo.

Hän kuitenkin tähdentää, että seksiteemaa käsitellään kappaleessa tyylikkäästi eikä ”läävällä” tavalla. Laulaja toivoo, että biisi herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan.

- Toivon, että jengi rakastaa ja vihaa. Rukoilen, että se herättää fiiliksiä eikä ole vain mitäänsanomaton ihan kiva biisi. Oh my god, odotan niitä kommentteja.

UMK-show’n rakentaminen on vielä kesken, mutta jotain Benjamin voi paljastaa. Hän kertoo esityksen avainsanojen olevan ”vauhtia ja vaaraa” ja hän tulee olemaan yksin lavalla. Benjamin on jo pitkään katsonut innolla Ruotsin euroviisukarsintoja Melodifestivalenia, jossa nähdään aina viimeisen päälle toteutettuja esityksiä. Hän kertoo ottaneensa esimerkiksi esityksensä valoshow’hun vaikutteita ruotsalaisten tekosista.

Uuden musiikin kilpailun kenties suurin ennakkosuosikki on Robin Packalen, 24, jota on jo pitkään toivottu mukaan. Benjamin mietti ennakkoon, että olisi erikoista, jos molemmat heistä olisi mukana. Heitä on jonkin verran vertailtu keskenään, sillä molemmat nousivat suomalaisten tietoisuuteen teineinä ja ovat sittemmin pyristelleet eroon teinitähden maineestaan. Benjamin tuli tunnetuksi yhtenä Suomen ensimmäisistä Instagram-tähdistä ennen ryhtymistään musiikkiuralle.

Nyt Benjamin näkee vain hyvänä asiana sen, että myös Robin on mukana.

- Nyt suomalaiset näkevät, miten erilaisia olemme.

UMK:ssa kilpailevat Benjaminin ja Robin Packalenin lisäksi Keira, Lxandra, Käärijä, Kuumaa ja Portion Boys.

Voit kuunnella Benjaminin haastattelun artikkelin alusta tai Podplaysta tästä linkistä.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Uuden musiikin kilpailun osallistujat julki! Mukana kauan toivottu Robin Packalen, bilebändi Portion Boys, Benjamin...

Lue myös: Bess paljastaa, voisiko vielä osallistua Uuden musiikin kilpailuun

Kilpailut

Uusimmat