Kuva: Julius Konttinen

Bess paljastaa, voisiko vielä osallistua Uuden musiikin kilpailuun

12.12.2022 19:15 - Iiro Myllymäki

Ram pam pam -kappaleella läpimurron tehnyt artisti rohmusi Emma-ehdokkuuksia.

Bessin koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Viime viikolla julkistettiin tulevan Emma Gaalan ehdokkaat. Yksi eniten ehdokkuuksia keränneistä artisteista on Bess, joka teki läpimurron kuluvana vuonna Uuden musiikin kilpailussa. Ram pam pam -kappale nousi suureksi hitiksi, joka oli esimerkiksi Suomen Spotifyn kuunnelluin kappale tänä vuonna. Lisäksi kappale on tehnyt radiosoittoennätyksen.

Bess on Emma Gaalassa ehdolla kategorioissa vuoden artisti, vuoden tulokas, vuoden biisi (Ram pam pam) ja vuoden pop sekä yleisöäänestyksessä. Yhtä paljon ehdokkuuksia saivat vain Pehmoaino ja Gettomasa. Bess on häkeltynyt ehdokkuuksien määrästä.

- Tämä on ihan sanoin kuvaamattoman hieno juttu, että saa tällaista tunnustusta, Bess sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Laulaja ei osannut odottaa tällaista ehdokkuuksien määrää, vaan hän oli ajatellut, että saisi kenties yhden ehdokkuuden.

- Joku muukin on kuunnellut näitä biisejä kuin äitini, Bess sanoo ja naurahtaa.

Bess sijoittui edellisessä UMK:ssa kolmanneksi, mutta sai koko kilpailun eittämättä suurimman hitin. Nainen voisi kuvitella osallistuvansa UMK:hon vielä uudestaan.

- Se oli aivan ihana ja opettavainen kokemus. Katsotaan, jos tulee hyvä tilanne ja sopivan tuntuinen biisi. Lähtökohtaisesti en sano ei, Bess kertoo.

Viime vuosina UMK on nostanut profiiliaan ja monet kansainväliset euroviisufanit kehuvat karsintaa yhdeksi kovatasoisimmista. Bess sai UMK:n myötä faneja myös ulkomailta, ja Ram pam pam -kappaleesta on julkaistu myös englanninkielinen versio. Bess kertoo saaneensa juuri somessa viestiä fanilta Hondurasista, eli Bess-huuma on levittäytynyt ympäri maailman.

- Ympäri maailmaa tulee viestejä ja kiitosta. Tyypit kertovat, että tämä biisi [Ram pam pam] on ollut heillä mukana tärkeässä elämänvaiheessa. Merkitsee minulle todella paljon, että olen voinut tavoittaa niin paljon ihmisiä ympäri maailmaa. Musiikki yhdistää ihmisiä.

Emma Gaalaa juhlitaan 3. helmikuuta Helsingin Jäähallissa.

Koko haastattelun voi kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Suomen Spotifyn kuunnelluimmat biisit ja artistit julkistettiin - Gettomasa teki suuren harppauksen

Lue myös: Emma-ehdokkaat julki - katso, ketkä keräsivät eniten ehdokkuuksia

Kilpailut

Uusimmat