Kuva: AOP

Yksi bändi otti Panteran paikan metallimusiikissa, sanoo entinen Megadeth-basisti

24.02.2023 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Pantera hajosi 2000-luvun alussa ja David Ellefson kertoo, mikä bändi hänen mielestään tuli Panteran tilalle.

1980-luvulla perustettu Pantera teki läpimurtonsa Cowboys From Hell -levyllä vuonna 1990. Yhtye niittasi menestystä koko 1990-luvun ja lopulta bändi hajosi 2000-luvun alussa. 

Myös esimerkiksi Megadeth ja Metallica saivat menestystä 1990-luvulla, mutta Panteran rankka ja groovaava sointi oli jotain uutta. Kun Panteran toiminta loppui, entisen Megadeth-basistin David Ellefsonin mielestä eräs bändi otti Panteran paikan raskaan musiikin kentässä.

- Lamb Of God oli ehdottomasti yksi johtajista. Kun meillä ei ollut enää Panteraa, Lamb of God tavallaan tuli ja otti valtaistuimen, Ellefson kertoo Metal Command -julkaisun haastattelussa. 

- 1990-luku ei ollut helppo kaikille thrash metal -yhtyeille. Testament ja monet muut tavallaan päätyivät undergroundiin. Megadeth ja Metallica pärjäsivät kokonsa vuoksi paremmin. 2000-luvulla nämä nuoremmat yhtyeet, varsinkin Lamb Of God, auttoivat uusimaan thrash metallin, Ellefson jatkaa. 

Panteran laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown ovat lyöneet hynttyyt yhteen kitaristi Zakk Wylden ja rumpali Charlie Benanten kanssa ja kiertävät tänä vuonna Pantera-nimellä. Kokoonpano saapuu kesäkuussa Hyvinkään Rockfest-tapahtumaan. 

Lue myös: Pantera-basisti Rex Brownilla korona - tuuraaja löytyi nopeasti

Lue myös: Pantera-nimellä kiertävä kokoonpano soitti ensimmäisen keikkansa - Charlie Benante kommentoi iltaa

Lähde: Loudwire

Kilpailut

Uusimmat