Kuva: Tarot / Promo

Heavy metal -yhtye Tarot soittaa lisäkeikan suuren kysynnän vuoksi - "Myös alaikäiset pääsevät"

16.03.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tarot palaa ensi kesänä lavoille 10 vuoden tauon jälkeen.

Suomalaisen heavy metal -musiikin pioneeriyhtye Tarot soittaa ensimmäisen keikkansa 10 vuoden tauon jälkeen. Yhtye esiintyy ensi kesänä Old Farts Rock -tapahtumassa Kuopiossa heinakuussa ja kyseinen päivä myytiin nopeasti loppuun.

Tapahtuman järjestäjä Jarkki Pöyhönen kertoo tapahtuman Facebook-sivulla, että Tarot saa kyseiselle viikolle myös lisäkeikan. Tarot esiintyy Kuopion Sawohouse Garden Livessä, eli Sawohousen sisäpihalla, tiistaina 25. heinäkuuta. 

"Kiinnostus Tarotia kohtaan on ollut valtaisaa. Bändin, Sawohousen ja Julma Jii Productionin neuvottelujen jälkeen saimme onnistumaan toisen keikan Tarotille. Tämä keikka ei sisälly varsinaiseen hyväntekeväisyystapahtumaan, vaan on bändin oma keikka", Pöyhönen kirjoittaa

"Keikka on tiistaina 25.7. Sawohousen sisäpihalla, Sawohouse Garden Livessä, ennen illan Old Farts Rockia. Liput tulevat myyntiin pe 17.3. klo 9 Tiketissä. Valittavana kaksi lipputyyppiä: K-18 ja S, joten myös alaikäiset pääsevät keikalle", Pöyhönen jatkaa.

Alustava aikataulu Tarotin lisäkeikalle:

15:00 Portit auki

15:30 Calle & Ryhis ihmisjukebox

17:00 Tarot

Liput 39€ sisältäen palvelumaksun. Liput tulevat myyntiin Tiketissä 17. maaliskuuta kello 9. 

 
 

Tarotin perustivat 1980-luvulla veljekset Marko ja Zachary Hietala. Zachary Hietala kertoi Voice.fi:n haastattelussa, että päätös paluukeikasta tehtiin varsin nopeasti. 

- Meidän yksi teknikoistamme Jarkki on myös kulttuuripuolen tekijä ja on järjestänyt tapahtumaa nimeltä Old Farts Rock. Jarkki sanoi tässä vastikään mulle, että voisi järjestää jälleen tapahtuman ja Tarot voisi esiintyä siellä. Olin itse heti valmis, mutta tiesin, että Markolla on kiireitä sooloprojektinsa kanssa ja Jannella [Tolsa] Turmion Kätilöiden kanssa. Jarkki kuitenkin lupasi kysellä muilta ja ei siinä mennyt kuin viikko, niin Marko vastasi myöntävästi. Rumpali kuitenkin puuttui, Zachary Hietala sanoi. 

Tarotin pitkäaikainen rumpali Pecu Cinnari menehtyi vuonna 2016. Ensi kesänä Tarotin keikalla rumpusetin takana istuu Turmion Kätilöt -rumpali Antero Seppänen.

 - Soitimme muutama vuosi sitten yhden Tarotin biisin Kätilöiden kanssa ja se meni hyvin. Antero näytti vihreää valoa ja löimme lukkoon, että keikka soitetaan. 

Voit lukea haastattelun täältä. 

Tarot-perustettiin 1980-luvulla ja sen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Wings of Darkness, Pyre of Gods sekä I Walk Forever. Tarotin laulaja-basisti Marko Hietala nousi 2000-luvulla maailmanmaineeseen Nightwish-yhtyeen kautta.

Lue myös: Heavy metal -yhtye Tarotin paluu kiinnostaa - liput myytiin loppuun minuutissa

Lue myös: Zachary Hietala kertoo, kuinka ajatus Tarotin paluusta syntyi - uusi rumpali löytyi lähipiiriistä

Kilpailut

Uusimmat