Kuva: Valtteri Lahikainen

Rytmihäiriö julkaisi uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen

06.04.2023 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kahdeksas albumi Surmacore julkaistaan 11. elokuuta.

HC-metallia soittava Rytmihäiriö on toiminut vuodesta 1988 alkaen suomalaisella musiikkikentällä.

Nyt viiden vuoden tauon jälkeen yhtye julkaisee uutta musiikkia. Kahdeksas albumi Surmacore julkaistaan 11. elokuuta ja tänään levyltä saatiin ensimmäinen single Viinamäen Valioliiga

- Ensimmäisenä maailmalle lähtevä Viinamäen Valioliiga on tulevan levyn suoraviivaisin ilotulitus, näitä ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan. Biisin juuret ovat kourallisessa Kosmolta saamiani rumpukomppeja, jotka heti ensikuuntelulla kiskaisivat päässäni riffikoneen käyntiin, joten eikun hommiin: biitit täysillä, hiki pinnassa, kitara kädessä ja tuloksena sporttinen menopala pikavauhtia maailmassa, kertoo kappaleen sävellyksestä vastaava Janne Perttilä tiedotteessa. 

 Kappaleen sanoitukset ovat saaneet inspiraatiota tosielämästä. 

- Jääkiekko- ja jalkapallo-otteluiden selostuksissa esiintyy runsaasti hienoja ja vauhdikkaita ilmaisuja, joiden siirtäminen surmacore-kontekstiin oli jo pidempään tuntunut kutkuttavalta, ja samalla uudenlaiselta kulmalta tuttuun aiheeseen. Kertosäkeen lausahdus on puolestaan peräisin elävästä elämästä, tuumaa sanoittaja Unto Helo.

- Olimme joskus keikalla Lahdessa, ja seuraavana päivänä menimme terästäytymään erittäin asialliseen kuppilaan ennen matkaan käymistä kohti seuraavaa keikkakaupunkia. Lähes välittömästi ravintolaan saavuttuamme muuan vahvasti kanta-asiakkaan oloinen herrasmies esitti meille römäkkä-äänisen kysymyksen: ”Hei, onks tänään aamu vai ilta?”, mikä ilahdutti seuruettamme suuresti, ja oli sanomattakin selvää että ilmaus oli niin sanotusti käyttistä.

Rytmihäiriön debyyttialbumi Surman siipien havinaa ilmestyi vuonna 1991 ja kakkosalbumi Saatana on Herra vuonna 2005. 

Rytmihäiriö soittaa myös kaksi keikkaa huhtikuussa. Näet keikkapäivämäärät alta. 

14.4. Helsinki, Ääniwalli, ”Ääniwallin spurgu-uhka”

15.4. Turku, MeriHelvetti -risteily

Voit kuunnella kappaleen alta tai tästä. 

Lue myös: Rytmihäiriö: Nykyään on vaikea enää hätkähdyttää

Kilpailut

Uusimmat