Kuva: Marek Sabogal

Tunnettu jenkkitähti tekee yhteistyötä The 69 Eyesin kanssa - "Hän vastasi heti myöntävästi"

21.04.2023 10:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

The 69 Eyes julkaisi tänään perjantaina uuden Death of Darkness -albumin. Albumilla muun muassa kuullaan herkkä balladi, jolla laulaa tunnettu tatuoija Kat Von D.

Voit myös kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

Valtavassa nosteessa oleva The 69 Eyes julkaisi tänään uuden Death Of Darkness -albuminsa. Kymmenen biisiä sisältävältä levyltä on julkaistu singleinä jo muun muassa radiosoittoa keränneet Drive ja Boycott-lainaklassikko Gotta Rock, joka kuultiin ensimmäistä kertaa The 69 Eyesin versiona syksyn Vain elämää -ohjelmassa.

Albumilla The 69 Eyes palaa soundillisesti 2000-luvun alkuun, jolloin yhtye teki lopullisen läpimurtonsa.

- Meillä on ollut huippuhetkiä ja niitä on ollut useita erilaisia. Jos miettii, mitkä kappaleet meiltä soivat radiossa, niin ne ovat sieltä 15 vuoden takaa. Koko levyn ajatus lähti siitä, että ehkä voimme vielä tehdä jotain senkaltaista, laulaja Jyrki 69 kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Suurin osa live-setistämmekin on niiltä vanhemmilta ajoilta. Viime vuosikymmen jotenkin tuntui selviytymiseltä, kun esimerkiksi musiikkibisnes muuttui täysin. Teimme silti kolme levyä ja pärjäsimme, laulaja jatkaa.

The 69 Eyesin tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Brandon Lee, Lost Boys ja Dance D'Amour. Yksi uuden levyn kappaleista on sellainen, jossa Jyrki 69 aistii tietynlaista vanhaa taikaa. 

- Uudelta levyltä löytyy nimikkobiisi Death Of Darkness, joka tuntuu vievän keikoilla johonkin erikoiseen aikavyöhykkyyseen. Minusta yleisökin reagoi siihen samalla tavalla kuin vanhaan materiaaliin. Siinä on juuri sitä melogoottia, jota teimme läpimurtoaikoina, mutta se tarjoilee myös jotain uutta. 

Kyseisellä kappaleella kuullaan myös ensimmäistä kertaa Jyrkin örinälaulua. Biisin taustalla laulaa Santa Cruz -yhtyeestä tuttu Archie Cruz.

- Halusin kappaleeseen mahdollisimman korkean äänen. Kuka tekee parasta King Diamond -ääntä King Diamondin lisäksi? No Ville Valo. Näin aikoinaan Valon vetemässä King Diamond -covereita lavalla ja se oli mageeta.

- Pyysin Villea mukaan, mutta hänellä oli valtavia kiireitä. Sitten ajattelin Ghostin Tobias Forgea, mutta hänelläkin aikataulut ovat tukossa ja hän olisi halunnut olla täysillä mukana, joten yhteistyö ei onnistunut. Lopulta mieleen tuli Archie ja houkuttelemalla ja viekkaudella hänet saatiin laulamaan. 

Uusi albumi tarjoaa myös pienen yllätyksen This Murder Takes Two -murhaballadin muodossa. Biisillä Jyrki 69:n duettovieraana laulaa kalifornialainen tatuointi-ikoni, varsinkin Yhdysvalloissa todella tunnettu Kat Von D, jota pelkästään Instagramissa seuraa yli yhdeksän miljoonaa ihmistä. Kat Von D on tehnyt tatuointeja muun muassa Lady Gagalle ja Nikki Sixxille

- Kat Von D:llä oli oma show MTV:llä, jonka nimi oli LA Ink. Kat oli paljon esimerkiksi Jackass-kuvioissa mukana ja hänet nähtiin Himin musiikkivideoilla ja usein Suomessa. Teimme yli 10 vuotta sitten The 69 Eyesin kanssa kappaleen Rosary Blue, jolla Kat myös lauloi. Se jäi vähälle huomiolle ja esimerkiksi YouTubessa olen nähnyt version, jossa kuvassa ja biisin nimessä minun tilallani on Ville Valo, Jyrki 69 hymyilee. 

- Kun This Murder Takes Two -kappale valmistui, niin basistimme Archie sanoi, että tähän sopisi naisääni mukaan. Ajattelimme asiaa ja ei mennyt kauaa, kun Kat Von D tuli mieleen. Lähetin Katille viestin ja hän vastasi heti myöntävästi. Kat nauhoitti oman osuutensa Los Angelesissa.

Jyrki 69 kehuu Kat Von D:tä ja tämän suoritusta. Kat Von D nähdään myös kappaleen musiikkivideolla

- Hän on goottien kuningatar ja hän on cool hahmo. On hienoa tehdä hienoja juttuja hienojen tyyppien kanssa ja Kat on juuri tällainen. Katilla on kaunis ääni, joten tarinaan ja biisiin tuli syvyyttä. Kappaleessa on oma taikansa ja hän tuli mukaan myös musiikkivideolle. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai tästä. Haastattelussa Jyrki 69 puhuu myös tarkemmin uudesta musiikista, Vain elämää -kokemuksesta ja sosiaalisesta mediasta.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: The 69 Eyesilta uutta musiikkia - "Biisi ja sen video palautti bändin 1990-luvun loppuun"

Lue myös: Erika Vikman kommentoi nyt kohauttanutta Jyrki 69 -videotaan - "Se oli suoranaista v*ttuilua"

Kilpailut

Uusimmat