Kuva: Sarah Louise Bennett / EBU, AOP

Käärijä on saanut toisesta viisuedustajasta sydänystävän - "bromance" on saanut fanit villeiksi

13.05.2023 14:15 - Iiro Myllymäki

Slovenian edustusbändi Joker Outin laulaja Bojan Cvjetićanin on ystävystynyt Käärijän kanssa. Nyt Bojan kertoo, mikä Käärijässä viehättää.

Joker Outin koko haastattelun voi kuunnella alta

Sloveniaa edustaa tänä vuonna Euroviisuissa indie rock -yhtye Joker Out, joka pääsi torstain toisesta semifinaalista jatkoon finaaliin. Siellä yhtye saa vastaansa muun muassa Suomen Käärijän, joka puolestaan meni jatkoon ensimmäisestä semifinaalista.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Englannissa Liverpoolissa. Voice.fi pääsi haastattelemaan yhtyettä paikan päällä viisuviikon tiistaina, mutta kaikki yhtyeen jäsenet eivät päässeet paikalle. Yhtyeen lehdistöedustaja kertoi juuri ennen haastattelua, että kaksi yhtyeen jäsentä on kuumeessa eikä esimerkiksi laulaja Bojan Cvjetićanin saapunut ensin hotellin aulaan haastateltavaksi. Sen sijaan kysymyksiin vastasivat yhtyeen kitaristit Jan Peteh ja Kris Guštin. Bojan tosin saapuikin haastattelun loppuvaiheessa vielä jututettavaksi ja lähti haastattelun jälkeen suoraan etsimään apteekkia. Mies vaikutti väsyneeltä, eikä äänikään ollut täydessä kunnossa.

Jäsenet vasemmalta oikealle: Kris, Jure, Bojan, Jan ja Nace (kuva: Sarah Louise Bennett / EBU)

Torstain semifinaalissa bändi tuntui kuitenkin olevan täydessä vedossa ja hehkui lavakarismaa tv-kameroille.

- Olemme odottaneet tätä puoli vuotta, tai oikeastaan viimeisimmät 24 vuotta. Olisi sääli, jos jokin asia pilaisi tämän hetken, Jan kommentoi yhtyeen terveyshuolia tiistaina.

Yhtye perustettiin vuonna 2016, ja se on noussut suureen suosioon Sloveniassa. Bändiin kuuluvat myös rumpali Jure Maček ja basisti Nace Jordan. Yhtye esiintyy syksyllä pääkaupunki Ljubljanassa suurella areenalla ja on saanut lukuisia palkintoja. Yhtye esittää sloveenin kielellä, ja myös heidän viisukappaleensa Carpe Diem on sloveeninkielinen.

Käärijä ja Bojan löysivät toisensa

Joker Out on noussut Euroviisujen myötä kuunnelluksi bändiksi myös Suomessa. Itse asiassa bändin Spotify-tilastoista käy ilmi, että heillä on kaikkein eniten kuuntelijoita Helsingissä. Spotifyn artistisivun kaupunkilistauksessa Helsingissä näkyy lähes 29 000 kuuntelijaa, kun taas Ljubljanassa on huomattavasti pienempi määrä, 18 000. Yhtye on yllättynyt, kun he saavat kuulla tästä haastattelussa.

- Wau, tuo on hullua, Kris sanoo.

Yhtyeen suosio Suomessa saattaa hyvinkin selittyä Käärijällä. Yhtye ystävystyi Käärijän kanssa Euroviisujen alla, kun euroviisuartistit kiersivät Euroviisujen pre-party-tapahtumissa. Käärijä ja Joker Out näkyivät paljon toistensa sosiaalisen median päivityksissä, ja esiintyjien hulvattomat persoonat tuntuivat kohtaavan täydellisesti.

- Hän on hullu hyvin rehellisellä tavalla. Hän ei teeskentele. Jollain oudolla tavalla meissä on samaa hullua energiaa, Kris kertoo.

Liverpoolissa yhtye on nauttinut Käärijän seurasta muun muassa tämän saunarekalla. Joker Outin Bojan, Kris ja Jan olivat saunomassa Käärijän kanssa, ja Yle kuvasi tästä sosiaalisen median videota.

Erityisesti Käärijä on viihtynyt laulaja Bojanin kanssa. Pre-party-sesongin aikana Käärijä on leikkisästi viitannut Bojaniin poikaystävänään, ja kaksikon keskinäinen hupailu on saanut fanit ihastelemaan ja puhumaan ”bromancesta”. Ennen varsinaisen viisuviikon alkamista Käärijä oli Instagram-livessä yhdessä Bojanin kanssa, kun he etsivät itselleen illallispaikkaa Liverpoolissa. Fanit ihastelivat kaksikon ”treffejä”.

Bojan pääsee kertomaan suhteestaan Käärijään, eli Jere Pöyhöseen, saavuttuaan yllättäen hotellin aulaan antamaan haastattelua.

- Meitä yhdistää lapsekas energia. Hän on todella mukava tyyppi. Hänelle oli varmaan välttämätöntä löytää joku, jonka kanssa hän voi rentoutua ja saada ajatuksensa pois kaikesta, Bojan pohtii.

Fanit ovat jopa halunneet kuvitella Käärijän ja Bojanin välille romanttisia tuntemuksia. Kaksikko itse on lisännyt vain vettä myllyyn esimerkiksi hiljattaisella Instagram-tarinalla, jossa parivaljakko meni ”pussailemaan” suuren lipun alle. Bojan onkin vain hyvillään tällaisista kuvitelmista.

- Se on ihan oma lisänsä tähän euroviisusesonkiin. Totta kai olemme pelkkiä ystäviä, mutta jos tämä fanifiktion luominen tekee tästä hauskemman kokemuksen faneille, niin miksi ei, Bojan sanoo.

Kaksikko on jo sopinut, että Käärijä menee vierailemaan Sloveniaan ja Bojan puolestaan tulee Suomeen käymään. Tarkkoja aikoja ei ole vielä sovittu.

- Haluaisin tulla Suomeen joskus, kun Käärijällä on iso keikka, Bojan sanoo.

Euroviisufinaali käydään tänään lauantaina. Voice.fi oli paikan päällä areenalla perjantain raatifinaalissa, eli läpimenossa, jonka perusteella viisujen raadit tekevät pisteytyksensä. Siellä Käärijä tanssi green roomissa innokkaasti Joker Outin esiintyessä. Euroviisujen luoma ystävyys voi selvästi hyvin.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Kommentti: Olin paikan päällä, kun Käärijästä tuli lopullisesti euroviisulegenda - areenalla tapahtui jotain täysin poikkeuksellista

Lue myös: Euroviisufinaaliin päässyt Käärijä sai toimittajat räjähtämään nauruun kommentillaan - nyt tavoitteena on tuoda "poika kotiin"

Kilpailut

Uusimmat