Tutkimus paljastaa: laittomasti netistä lataavat ihmiset myös ostavat eniten musiikkia

02.11.2009 19:13 -

Tuore brittitutkimus paljastaa mielenkiintoisen seikan. Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka lataavat eniten laittomasti musiikkia käyttävät myös eniten rahaa lailliseen musiikin hankkimiseen, kertoo Independet.co.uk.

Demos-tutkimustoimiston tekemään kyselyyn osallistui 1000 16-50-vuotiasta, internetyhteyden omaavaa vastaajaa. Tutkimuksen mukaan yksi kymmenestä vastanneesta myönsi lataavansa musiikkia laittomasti. Kysely paljasti yllättäviä seikkoja laitonta lataamista harrastavista ihmisistä.

- Ihmiset jotka eniten harjoittavat laitonta lataamista, ovat myös eniten kiinnostuneita musiikista. He käyttävät internetiä uuden musiikin etsimiseen, kertoo tutkimuslaitoksen edustaja Mark Mulligan.

Brittihallitus on suunnitellut yhdeksi keinoksi verkkoipiratismin kitkemiseksi uhkausta katkaista laittomien lataajien nettiyhteyden. Vaikka suunnitelmaa onkin useaan otteeseen kritisoitu, kertoo tutkimustulos sen myös toimivan pelotteena. 61 prosenttia vastanneista kertoo, että kyseinen keino olisi riittävä uhka lakata harjoittamasta laitonta lataamista.

Tutkija Peter Bradwell kuitenkin sanoo, että loppupeleissä hallituksen suunnitelmat eivät ole toimivin keino piratismin kitkemiseen.

- Poliitikkojen ja levy-yhtiöiden on ymmärrettävä, että musiikkiteollisuus on muuttunut lopullisesti. Kuluttajat vaativat halvempia hintoja sekä helpompia tapoja hankkia musiikkia.

Kilpailut

Uusimmat