Kuva: Juha Metso / AOP

Nightwish esiintyy Suomessa kahdesti ennen taukoa - tekee samalla yleisöennätyksiä

05.06.2023 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Nightwish jää määrittelemättömän pituiselle tauolle. Suomalaisilla on vielä kaksi mahdollisuutta nähdä yhtye ennen taukoa.

Nightwishin maailmankiertue Human. :II: Nature saapuu perjantaina 16. kesäkuuta Kiteelle ja lauantaina 17.6. Vaasan Lemonsoft Stadionille. 

Kyseessä ovat Nightwishin viimeiset Suomen-keikat, ennen kuin yhtye jää määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle. Yhtye ei ole avannut syitä päätökseen tarkemmin, mutta korosti, että ystävyys bändinjäsenten kesken on edelleen vahva. 

"Syyt tähän päätökseen ovat henkilökohtaisia, ja olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että niiden tiedostaminen on elintärkeää bändin hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta. Olemme edelleen toistemme parhaita ystäviä, eikä Floorin raskaudella tai bändin jäsenten omilla projekteilla ei ole mitään tekemistä tämän ratkaisun kanssa", bändi tiedotti huhtikuussa. 

Yhtye aikoo tehdä kuitenkin uuden albumin, mutta albumin tiimoilta ei tehdä kiertuetta. 

Vaasan Hietalahden Lemonsoft Stadionilla rikotaan tulevassa Nightwishin konsertissa uusi yleisöennätys. Stadionin kokonaiskapasiteetti on noin 11 200 kävijää ja konsertti on jo lähes loppuunmyyty. Hietalahden stadionin edellinen yleisöennätys on vuodelta 1972, jolloin Suomen ja Neuvostoliiton välisessä jalkapallo-ottelussa oli 6040 kävijää.

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on noin 10 000 henkilöä. Rantakentän tämänhetkinen yleisöennätys on 7773 katsojaa vuoden 1996 Itä–Länsi-ottelussa, joten Nightwish tulee rikkomaan tämänkin. 

Lue myös: Nightwishilta yllätyspäätös - uuden albumin tiimoilta ei tehdä keikkoja

Lue myös: Floor Jansen kertoo Nightwishin tulevasta albumista - "Tuomaksella on uniikki tapa katsoa maailmaa"

Kilpailut

Uusimmat