Kuva: AOP

TikTok nosti Ghostin kappaleen jättisuosioon - nyt biisi sai platinaa

12.09.2023 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Ghostin johtohahmo Tobias Forge sanoi syksyllä 2022 Detroit Wrif -radiolle, että ei itse käytä aikaa sosiaalisiin medioihin.

TikTokin ansiosta Ghostin Mary On A Cross -kappale nousi kesällä 2022 Spotify-palvelun viraalimpien kappaleiden joukkoon kolme vuotta julkaisunsa jälkeen ja sitä on kuunneltu palvelussa tällä hetkellä yli 400 miljoonaa kertaa. 

Mary On A Cross päätyi tuolloin Stranger Things -sarjan fanin tekemälle videolle, jossa nähdään kohtauksia sarjasta ja samalla kappale soi taustalla. Lopulta biisi levisi useisiin videoihin ja yhteensä kyseisiä videoita on katsottu yli miljardi kertaa.

Nyt Loudwire uutisoi, että kappale on saanut Yhdysvalloissa platinalevyn. Kyseinen levy myönnetään miljoonasta myydystä singlestä ja se lasketaan sekä suoraan myytyjen kappaleiden että suoratoistokertojen myötä. Esimerkiksi 150:stä suoratoistokerrasta saa yhden myydyn singlen.

Ghostin johtohahmo Tobias Forge sanoi syksyllä 2022 Detroit Wrif -radiolle, että ei itse käytä aikaa sosiaalisiin medioihin. 

- Minulla oli jo vuonna 2008 olo, että ne eivät ole minua varten. Elän ehkä enemmän vanhollisella tyylillä.

- Tietenkin ymmärrän niiden merkityksen ja mekaniikat. Tiedän, miten tärkeitä kaikki ne kanavat ovat.  

Lue myös: Ghostin odotettu cover-levy on nyt julkaistu

Lue myös: Ghostin kappale nousi jättihitiksi TikTokin ansiosta - valtava määrä kuunteluja

Lue myös: Ghost julkaisi vihdoinkin viraalihitistään musiikkivideon - nousi heti trendaavimpien joukkoon

Lähde: Loudwire

Kilpailut

Uusimmat