Kuva: Shutterstock

Tunnetut suomalaismuusikot hyvällä asialla - kiusaamisen ehkäisemiseksi järjestetään maksuton tapahtuma

06.10.2023 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Taphtumassa ovat mukana muun muassa Kai Hahto, Alexander Kuoppala sekä Daniel Freyberg.

Vuodesta 2009 saakka suomalaisten nuorten elämään musiikin kautta uutta sisältöä ja kokemuksia antanut Rock Camp ry järjestää tapahtuman kiusaamisen ehkäisemiseksi Seinäjoen Rytmikorjaamolla loppiaisena 6. tammikuuta 2024.

Tapahtuma on päihteetön ja maksuton.

Tapahtumassa on mukana eturivin rock- ja heviartisteja, joista mukaan ovat jo lupautuneet Nightwishin Kai Hahto, Bodom After Midnightin Daniel Freyberg sekä Rock Camp ry:n omat valmentajat Alexander Kuoppala (Children of Bodom), Pekka "Pexi" Olkkonen (Stam1na), Mathias "Vreth" Lilmåns (Finntroll), Sara Strömmer (Shereign), Juha Mäenpää (The Dark Element live), Kimmo Perämäki (Spiritus Mortis), Ville Siuruainen (DJ Welho) sekä Vaasan Rokkikoulun valmentajat.

Tapahtumassa nuoret ovat pääosassa. Päivän aikana kuullaan muun muassa Seinäjoen kaupungin nuorisovaltuuston vetämä paneelikeskustelu koulukiusaamisesta ja sen ehkäisemisestä.

Rock Camp ry:n Satu Haverin mukaan idea tapahtumaan syntyi tänä syksynä uutisoitujen Olivian sekä Rasmuksen traagisten kohtalojen seurauksena.

- Pintaan tulivat ne tuntemukset, kun itse olin 15-vuotias. Olin koulukiusattu ja koin syrjityksi tulemista. Kun muut menivät lukioon, minulle sanottiin, että jos en sinne tule niin katkaisemme välit. Niin kävi. Yhdeksän vuoden ajan olleet kaverisuhteet päätyivät siihen, kun en suostunut menemään heidän tahtonsa mukaan. Lisäksi koin kiusaamista siitä, kun äitini teki minulle ja sisarruksilleni vaatteet.

- Olen kiusaajilleni kiitollinen, sillä raskas kokemus synnytti sen minän, mikä olen nyt. Silloin aloin luomaan vahvempaa kuorta, ja se on auttanut koko elämäni ajan.

Rock Camp ry:n Alexanderilla on myös omakohtaista kokemusta kiusaamisesta.

- Yläkoulussa koin kiusaamista erään luokkatoverini taholta. Hän tuntui nauttivan siitä, että saa muille pahaa oloa aikaan. Tajuisin myöhemmin, että se kertoi vain siitä, että hänellä itsellään oli paha olla. Minuun se sattui kovasti ja purin omaa pelkoani ja tuskaani tuolloin vahvasti kitaran soittamiseen, joka toi minulle paljon voimaa noin aikoina.

Seinäjoen tapahtumaan liittyen Rock Camp ry haastaa mukaan artisteja lähettämään nuorille tsemppiviestejävideon muodossa. Videot julkaistaan Rock Campin YouTube-kanavalle ja verkkosivuille, samoin Seinäjoen tapahtuman omille sivuille. Lyhyet videot voi lähettää linkkinä WeTransfer -palvelun kautta osoitteeseen info@rockcamp.fi.

- Suunnitteilla on myös keräys, jonka tuotto menisi auttavalle puhelimelle, Mieli ry:lle, Seinäjoen sairaalan nuorisopsykiatriselle osastolle sekä Rock Camp ry:n stipendirahastoon, jonka avulla kustannetaan nuorille musiikinopetusta, Satu Haveri kertoo.

- Etsimme yhteistyökumppaneita mukaan tapahtumaan näytteilleasettajiksi sekä toimimaan nuorten hyväksi. Osallistuminen on maksutonta, Haveri vinkkaa.

 Lue myös: Guns N' Rosesin paras kappale äänestettiin - ensimmäiseksi nousi jättihitti

Lue myös: Mikä metalliyhtye on myynyt eniten levyjä uransa aikana? Arvostettu rock-sivusto listasi

Kilpailut

Uusimmat