Kuva: Handout

Suomirock-suosikki Don Huonot palaa keikkalavoille - luvassa erityislaatuisia klubikeikkoja

16.11.2023 12:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mustaa ja valkoista -kiertue starttaa ensi keväänä.

Suomirockin suurimpiin nimiin lukeutuva Don Huonot yllättää ilmoittamalla paluustaan keikkalavoille ensi keväänä. Tiedotteen mukaan luvassa on ainutlaatuinen Mustaa ja Valkoista -klubikiertue, jonka keikat koostuvat intensiivisestä kahden setin kokonaisuudesta. Illat alkavat akustisella osuudella, jonka jälkeen lyhyen tauon jälkeen on sähköisen keikan vuoro.  

Kiertue pitää sisällään kaikkiaan seitsemän keikkaa. Startti tapahtuu 12. huhtikuuta Kuopiosta. Sen jälkeen kiertue jatkuu Tampereelle, Turkuun, Helsinkiin, Jyväskylään ja Seinäjoelle. 

- Vuosi sitten kokoonnuimme pitkän tauon jälkeen Jussi Chydeniuksen täyttäessä pyöreitä, ja heitimme hänen synttäribileissään akustisen keikan. Illasta jäi kohottava fiilis ja sen jälkeen meitä ei tainnut olla vaikea taivutella palaamaan lavoille viiden vuoden tauon jälkeen. Teimme alkusyksystä uudet akkarisovitukset 17 biisistä, joista valitsemme jokaiselle illalle omanlaisensa kokonaisuuden. Mukana on myös harvemmin livenä kuultuja kappaleita. Uusissa sovituksissa laulujen tarinat, melodiat ja lauluköörit saavat tilaa. Akustinen setti ei kuitenkaan ole pelkkää tunnelmointia vaan myös rytmistä ilottelua. Iltojen toinen osuus  taas musisoidaan sitten äänekkäämmin sähkökitarat edellä. Odotamme kaikki jo tulevia klubikeikkoja suurella innolla, Kalle Ahola kertoo. 

Helsingissä vuonna 1989 perustettu Don Huonot viettää ensi vuonna 35-vuotisjuhlavuotta, ja kevään kiertueen aikana bändin kuudennen studioalbumin (Tähti, 1999) julkaisusta tulee kuluneeksi 25 vuotta. 

Edellisen kerran yhtye nähtiin livenä vuonna 2019 yhtyeen juhlistaessa 30-vuotista taivaltaan. Tuolloin bändi esiintyi kesän festareilla, jonka jälkeen hyvästeli yleisön kolmella loppuunmyydyllä Tavastian juhlakeikalla. Toistaiseksi viimeisimmän klubikiertueensa bändi soittiHyvää yötä ja huomenta -albumin 20-vuotisjuhlan merkeissä. Myös tämä kiertue oli loppuunmyyty.

Lue myös: 'Perhe oli hieman huolissaan' - Don Huonot muistelee hittikappaleensa videokuvauksia

Kilpailut

Uusimmat