Kuva: AOP / Joni Haavisto

Kotiteollisuus palkittiin elämäntyöpalkinnolla - "Ei kehtaa paukutella henkseleitä"

27.11.2023 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Lappeenrantalainen Kotiteollisuus palkittiin Radio SuomiRockin elämäntyöpalkinnolla viime perjantaina. Yhtyeen jäsenet ovat palkinnosta kiitollisia.

Lappeenrantalainen Kotiteollisuus on vakiinnuttanut suosion Suomen joka kolkassa niin keikkalavoilla, festareilla kuin radioaalloillakin. Takana on kolmekymmentä vuotta kovaa kiertämistä, parikymmentä levyä ja tuhansia keikkoja. 

Kotiteollisuus palkittiin viime perjantaina Radio SuomiRockin elämäntyöpalkinnolla.

- Kiitos palkinnosta. Tuli ekana mieleen, että viimeinkin, mutta en kehtaa paukutella henkseleitä, yhtyeen laulaja Jouni Hynynen veistelee Radio Suomirockin haastattelussa juontaja Matti Mäki-Kokkilalle.

- Tällainen elämäntyöpalkinto on ehkä enemmän elämäntapapalkinto. Tämä koko juttu on aina ollut todella kivaa ja tätä on kivaa tehdä jatkossakin, Hynynen jatkaa.

Ensimmäiset 10 vuotta yhtye haki toimintansa malleja ja 2000-luvun alussa suosio räjähti lopulta Helvetistä itään -albumin tiimoilta.

- 1990-luvun alussa oli älytön hinku tehdä asioita ja sitä teki kaikenlaista ja etsi ehkä sitä suuntaa. Sitten se toiminta vakiintui, Hynynen sanoo.

- Levy-yhtiölle myös kiitoksen paikka, sillä heillä oli luotto tähän toimintaan. Olimme kerryttäneet jonkunlaisen velkataakan Megamanialle ja silti koko ajan sanottiin, että tehkää lisää. Kaikki meni lopulta kivasti, Hynynen jatkaa.

Vahva usko omaan tekemiseen ja visioon on kantanut tähän päivään saakka. Uuteen kurottavasta mutta kuitenkin perinteen pohjalta ponnistavasta suomirockin ja metallin sekoituksesta on poikinut menestysresepti.

Hynysen mukaan Miitri Aaltosen mukaantulo herätti uutta kipinää ja auttoi valtavasti Hynystä biisinteossa.

- Hienoa kuulla, että se on siltä tuntunut, Aaltonen sanoo Hynyselle.

- Minulla oli silloin takki tyhjä ja ei tiennyt enää, mitä tehdä. Miitri tuli kehiin ja ehdotteli asioita uudella tavalla. Se oli helvetinmoinen helpotus, Hynynen kertoo. 

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Palkittu Rock Camp -nuortenleiri johti uuden bändin syntyyn: "Tosi tiukkaa kamaa tulossa"

Lue myös: Eläköön SuomiRock! -gaalan voittajat julki - menivätkö pokaalit oikeaan osoitteeseen?

Kilpailut

Uusimmat