Kuva: AOP / TOMI NATRI

Artisti Bee ylitti odotuksensa ja kilpailee nyt samasta palkinnosta Suomen suosituimpien artistien kanssa

15.12.2023 10:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Bee pokkasi peräti kaksi Emma-ehdokkuutta debyyttialbumillaan.

Artisti Bee eli Bertta Seppälä valittiin alkuvuodesta YleX:n läpimurtoartistiksi. Ja läpimurtohan sieltä taisikin tulla, sillä nyt artisti pokkasi peräti kaksi Emma-ehdokkuutta. Ehdokkuudet tulivat kategorioista Vuoden tulokas sekä Vuoden pop.

Vuoden pop -pystistä kilpailee tänä vuonna myös muun muassa Behm, Kuumaa ja Alma. Tämä antakoot osviittaa kategorian huimasta tasosta.

Been ensimmäinen single Sun laulu on julkaistu vuonna 2019. Ehdokkuudet hän pokkasi tänä syksynä julkaistulla Hupsis debyyttialbumilla.

Levyltä etukäteen julkaistut singlet striimasivat jo ennen albumin julkaisua kultalevyyn oikeuttavat yli 10 miljoonaa kertaa. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai PodPlaysta

Bee kertoo Voice.fi:n haastattelussa olevansa enemmän kuin tyytyväinen kahteen ehdokkuuteen.

– Kyllähän moni oli ehkä pyöritellyt, että vuoden tulokas -ehdokkuus voisi tulla. Itse olin, tykkään sanoa realisti, mutta monen mielestä pessimisti, että ei kai se ole tulossa. Se että tulikin kaksi ehdokkuutta, on käsittämättömän hieno juttu, iloitsee Bee.

Kun artistilta kysyy, kumman palkinnon nappaisi mieluummin, on vastaus ympäripyöreä. Kuitenkin lopulta Vuoden tulokas kategoria vie voiton.

– Jos olisi pakko valita noista kahdesta, ottaisin vuoden tulokkaan. Koska siellä on pop-kategoriassa aikamoisia pioneereja mun seurassa. Koen, että heillä on näyttöä vähän pidemmältä ajalta kuin multa.

(kuva: AOP / TOMI NATRI)

Ensi vuonna Bee aikoo työstää kakkoslevyään. Myös keikkoja on luvassa ja erityisesti odotus kohdistuu tuleviin festarikeikkoihin.

Been tumman rouheaa ääntä on verrattu upeasta soul-äänestä tunnettuun edesmenneeseen laulajaan Amy Winehouseen.

Miltä vertaus miljoonien rakastamaan laulajaan tuntuu?

– Hyvältä. Totta kai toivoisi, että voisi olla vaan oma itsensä ilman sen suurempia vertauksia. Toki se kuuluu ehkä jotenkin ihmisluontoon etsiä tavallaan samanlaisia asioita, niin sitten on jotain mihin verrata.

Bee kertoo, ettei koe sen suurempia paineita artistina. Hän pyrkii olemaan oma itsensä eikä näe suurta eroa oman itsensä ja artisti-Been välillä.

– Ne on aika sulavat köntti yhdessä, sanottaa Bee iloisesti.

Bee kuitenkin jatkaa tunnistavansa tiettyjä ulkonäköpaineita ja sitä miten biisit toimivat. Hän kuitenkin sanoo luottavansa tekemiseensä.

– Olen tuottajani kanssa puhunut, että on ihanaa jos tulee hitti ja saa paljon lukuja, mutta niin kauan kun itse uskomme kappaleeseen, saa se riittää.

– Nyt on vaan käynyt hyvä tuuri, että ihmiset niitä selkeesti myös kuuntelee.

Ja kyllä kappaleita onkin kuunnteltu. Been kappaleet Viimeisiä sanoja, Silkkiin verhoiltuna ja Tequilakahvi ovat nousseet Suomen Spotify-listan kärkeen miljoonilla kuuntelukerroilla. 

Lue myös: Behm kahmi peräti kuusi Emma-ehdokkuutta - "Vielä olisi voinut tulla toi vuoden sketsihahmo"

Lue myös: Käärijä on vuoden googlatuin suomalainen - paljastaa nyt, mitä itse vuoden aikana googlasi eniten

Kilpailut

Uusimmat