Kuva: Shutterstock

Spotify sai uuden ominaisuuden - auttaa luomaan personoituja soittolistoja tekoälyn avulla

16.04.2024 18:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Ensimmäisenä uutta ominaisuutta päästään testaamaan Isossa-Britanniassa ja Australiassa.

Suoratoistopalvelu Spotify tuo tarjolle uuden tekoälyominaisuuden, joka auttaa käyttäjää luomaan uusia soittolistoja tekstikehotteiden, eli avainsanojen avulla.

Beetatestivaiheessa oleva ominaisuus tulee aluksi saataville Android- ja iOS-laitteille Isossa-Britanniassa ja Australiassa. Se vaatii myös premium-käyttäjätilin.

Spotifyn mukaan käyttäjät voivat luoda soittolistoja, jotka soveltuvat niin ”kissalle rallattamiseen” kuin ”zombie-maailmanlopun taisteluihin”.  Avainsanat voivat viitata kaikenlaisiin asioihin, kuten paikkoihin, eläimiin, aktiviteetteihin, väreihin tai hymiöihin. Spotify huomauttaa, että parhaat soittolistat kuitenkin luodaan avainsanoilla, jotka sisältävät yhdistelmän tyylilajeja, tunnelmia, artisteja ja vuosikymmeniä.

Tekoäly osaa ottaa huomioon käyttäjän kuunteluhistorian ja osaa täten lisätä soittolistalle tämän musiikkimakuun sopivia kappale-ehdotuksia.

Kun soittolista on luotu, sitä voi tuunata haluamaansa suuntaan syöttämällä täsmentäviä kehotteita, kuten esimerkiksi nopea- tai hidastempoisempaa musiikkia tai johonkin genreen taittuvaa musiikkia. Jos käyttäjä ei keksi kehotteita, voi tekoäly tarjota nopeita ehdotuksia, joiden avulla pääsee alkuun.

Ominaisuus tulee tarjolle käyttäjän omaan kirjastoon, ja sen pystyy valitsemaan, kun luo uutta soittolistaa. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin ominaisuus rantautuu Ison-Britannian ja Australian ulkopuolelle.

Lue myös: Pehmoainon debyyttilevylle loistava vastaanotto - nousi maailman Spotify-listan top 10:een

Lue myös: Nightwish on kaikkien aikojen striimatuin suomalaisartisti Spotifyssa - katso, mitkä artistit keräävät kuunteluja

Lähde: TechCrunch

Kilpailut

Uusimmat