Kuva: Handout

"Vahva ja tunteikas päätös" - Ida Paul ja Kalle Lindroth lähtevät jäähyväiskiertueelle

29.04.2024 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kiertueella duo esiintyy ilman bändikokoonpanoa.

Ida Paul ja Kalle Lindroth julkaisee odotettua uutta musiikkia sekä syksylle sijoittuvan kiertueen, joka jää toistaiseksi duon viimeiseksi. Kiertue kantaa nimeä Kahdestaan, vielä kerran. Tulevalla kiertueella duo esiintyy ilman bändikokoonpanoa. 

- Ollaan tehty tätä yhdessä jo lähes kymmenen vuotta ja ollaan kiitollisia niistä upeista hetkistä mitä ollaan saatu kokea yhdessä meidän kuuntelijoiden kanssa. Tietyille asioille pitää kuitenkin laittaa pilkku tai piste, jotta voi tulla tilaa muulle. Tauolle jääminen on tietenkin yhdeksän vuoden yhteisen kirjoittamisen ja kiertue-elämän jälkeen valtava ja tunteikas päätös. Ollaan jaettu meidän kuuntelijoiden kanssa naurua ja kyyneleitä, ja meidän keikoilla on todistettu useita kihlautumisiakin – ympärille on muodostunut lämmin yhteisö joka on meille kovin tärkeä. Halutaan vaalia sitä kaikkea valoa ja kauneutta syksyn keikoilla ja uudella musiikilla. Meillä ois muutama tarina vielä kerrottavana, nähdään siis vielä kerran, Ida ja Kalle kertovat. 

Ennen tauolle jäämistä kaksikolta saadaan kuitenkin myös uutta musiikkia. Uutuuskappale kertoo kahden ihmisen voimakkaasta yhteydestä.

- Kahdestaan on meiltä pitkästä aikaa puhdas rakkauslaulu, joka jatkaa esimerkiksi Planeetat-kappaleen tematiikkaa ja tunnelmaa. Biisillä on myös toinen taso; olemme alusta asti tehneet kappaleita kahdestaan ja kiertäneet niin myös keikkalavoja. Vaikka matkan varrella kiertuekokoonpanoon ja biisien tuotantoon on liittynyt lisää ihmisiä, ydin on aina pysynyt samana, duo kertoo.

Kaksikko on vuosien aikana saavuttanut neljä Emma-ehdokkuutta. Toukokuussa 2022 duo konsertoi loppuunmyydyllä keikallaan Helsingin Jäähallilla.

Kilpailut

Uusimmat