Kuva: AOP/Timo Korhonen

Yksi asia pelotti Sara Siipolaa uran alkuvaiheessa - kertoo, milloin ymmärsi olevansa valmis

02.06.2024 12:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

"Kyllä ehdottomasti haluan olla niin iso artisti, kun on vaan mahdollista olla."

Sara Siipolan, 27, ura lähti nopeaan nousuun UMK:n myötä, jossa hän esiintyi kappaleellaan Paskana. Siipola kertoo UMK:n jälkeisen suuren suosion olleen hänelle shokki, kuitenkin hyvällä tavalla. Hän myös uskoi, että jossain vaiheessa hänen uransa lähtisi nousuun, vaikka hänellä on kuitenkin ollut myös epävarmoja ajatuksia aiheesta.

- Kyllähän minä olin jo mielessäni käynyt, että kyllähän tämän on pakko jossain vaiheessa lähteä, mutta en osannut tietenkään sanoa, koska se tulee tapahtumaan. Ja kun on nähnyt hienoja kaaria artisteilla, jotka ovat olleet UMK:ssa, ja miten ne on noussut, niin tiesi, että se on mahdollista. Tietysti aina ajattelee, että eihän sitä nyt ikinä tiedä, jos tämä onkin ihan floppi. Eikä minulle pakosti käy niin, että tulee nousua, Siipola kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Koko haastattelun ja voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Artisti kertoo kuitenkin uskovansa täysin itseensä, ja se on saanut häntä jatkamaan uransa parissa. Hän kertoo myös omaavansa vahvan intuition ja tietynlaisen "mindsetin", että asiat tulevat tapahtumaan. Kuitenkin uransa alkuaikoina hän on kokenut myös pelkoa siitä, jos hän tulee menestymään.

- Silloin, kun aloin tekemään (musiikkia), niin minua pelotti todella paljon, ja minua pelotti, että menestyn. Sitten tiesin, että olen valmis, kun en enää pelännyt sitä, vaan olin silleen: “Noniin, minä haluan olla niin iso kuin mahdollista."

- Uskon niin vahvasti kaikkiin energioihin. En tiedä, sitä ei oikein osaa selittää, mikä se tunne on. Sinä vain tiedät, ja se luo sitä uskoa omaan juttuun.

Siipola kertoo saaneensa myös julkisuuden myötä vihakommentteja, joita hän ei kuitenkaan yleensä ota itseensä. Hän kokee, että tärkeintä hänelle on se, että hänelle tärkeät ihmiset tietävät sen, kuka hän oikeasti on.

- Vaikka mitä tekisin ja olisin täydellinen, niin jotkut ihmiset ovat vain päättäneet sen jo valmiiksi, etteivät he tykkää minusta. Ja he eivät halua tykätä minusta, eivätkä he halua ymmärtää minua. Yritän ajatella, että minulle on tärkeintä se, että ihmiset, ketkä ovat minulle oikeasti tärkeitä tietävät, kuka minä olen.

"Minä tykkään nostaa kissan pöydälle, että nyt keskustellaan tästä"

Siipola kertoo ammentavansa oman musiikkinsa avulla tarinoita sekä kokemuksia omasta elämästään. Hän kertoo myös saavansa ideoita musiikkiin enemmän negatiivisista ja vaikeista kuin taas positiivisista asioista. 

- Tosi paljon ammennan omasta elämästäni, ja varsinkin aika paljon negatiivisista asioista saan ainakin itse helpommin tehtyä biisejä kuin iloisista aiheista. Tykkään tehdä myös (musiikkia) aiheista, jotka ovat ehkä vähän häpeällisiä, tai ihmiset voivat kokea ne häpeällisinä tai tabuina. Minä tykkään nostaa kissan pöydälle, että nyt keskustellaan tästä.

Siipolalta ilmestyi Sexmanen eli Max Senen kanssa hetki sitten uusi biisi nimeltä Juostaan. Siipola on kertonut avoimesti kappaleen kertovan siitä, miltä tuntuu olla addiktin läheinen. Hän kertoo myös hänellä olleen haaveena, että hän pääsisi tekemään Senen kanssa yhteisen kappaleen.

- Minulla oli ollut pitkään haaveena, että saisin Sexmanen minun kanssani feattiin, ennen kuin edes tunsin häntä. Sitten tuli UMK, ja kuulin, että hän on siinä myös mukana. Heti rupesin miettimään, että miten saisin lämmiteltyä hänet tähän, että hän hyppäisi minun biisilleni mukaan. Se ei ollut vielä selkeää, että mennäänkö tekemään kokonaan uusi biisi, mutta sitten muistin, että minulla on Juostaan-biisi, joka oli siis valmis, mutta oltiin ajateltu, että siihen tulisi joku feattiin. Mietin, että Max on täydellinen siihen.

Siipola kertoi kysyneensä UMK-pressissä Seneä mukaan feattaamaan kappaleeseen. Sene koki, että hänellä voisi olla jotain annettavaa tähän projektiin, ja hän päätti hypätä biisiin mukaan. Siipola kertoo saaneensa uudesta kappaleesta todella hyvää palautetta, vaikka biisin julkaiseminen jännitti. Häntä myös yllätti se, kuinka montaa asiaa kappaleen sanoma kosketti.

- Tottakai vähän jännitti, just kun tuli ensimmäinen isompi hitti, Paskana, niin on tietyllä tavalla erilaiset paineet julkaista sen jälkeen. Vaikka yritin ajatella sen periaatteessa erillisenä julkaisuna että okei, tuo on UMK, ei haittaa, jos ei mene niin hyvin. Kyllähän se on parasta kuulla, jos joku sanoo, että se biisi antaa niille voimaa tai sen tunteen, että ei ole yksin. Se oli ehdottomasti se, mitä eniten siltä julkaisulta halusinkin.

"Haluan olla niin iso artisti, kun on vaan mahdollista olla"

Artisti kokee, ettei halua lokeroida omaa musiikkiaan mihinkään tiettyyn lokeroon. Muun muassa Tähdet, tähdet -ohjelman myötä Siipola pääsi kokeilemaan erilaisia genrejä, joissa hän joutui poistumaan omalta mukavuusalueeltaan. Kuitenkin syvälliset aiheet tulevat varmasti pitämään pintansa Siipolan musiikissa myös jatkossa. Hän uskoo myös musiikkinsa olevan rohkeaa sekä kokeilevaa.

- Julkaisin minun ensimmäisen albumini 2021, ja silloin se oli aika profiloiva. Olin todella kiinni sen ensimmäisen albumin kohdalla tietyssä muotissa. Sitten menin Tähdet, tähdet -ohjelmaan, ja siellä piti kokeilla kaikkia eri genrejä. Kun meni todella paljon pois omalta mukavuusalueeltaan, niin tajusi, että pystyn tehdä aika monia muitakin juttuja, ja se tuntuu hyvältä. En aio laittaa itseäni lokeroon niin paljon, mutta aiheet kyllä on varmastikin syvällisiä ja omasta elämästäni. Yritän aina myöskin miettiä aiheisiin näkökulman, mistä ei ole niin paljon puhuttu.

Siipola kertoo unelmoivansa siitä, että hän olisi iso artisti ja saisi kaiken, mikä on vain mahdollista. Unelmiensa eteen hän kuitenkin kokee, ettei hänen ole tarvinnut luopua mistään itselle tärkeistä asioista.

- Haluan saada kaiken, mikä on mahdollista. Kyllä ehdottomasti haluan olla niin iso artisti, kun on vaan mahdollista olla.

- En kyllä koe, että olisin joutunut luopumaan. Minulla on myöskin aika vahvat arvot, mistä en anna periksi ollenkaan. En jotenkin usko siihen, että minun pitäisi valita asioita, että jompikumpi. Koen, että kaikki on ennallaan, vaikka ura onkin isommassa nosteessa.

Lue myös: Karri Koira kertoo nyt, miksi hänen toista albumiaan saatiin odottaa 12 vuotta

Lue myös: Sexmane on saavuttanut jo poikkeuksellisen paljon - hänellä on kuitenkin yksi yllättävä urahaave

Lue myös: Lauri Haav päättää kiertueensa uransa suurimpaan konserttiin: "Se tulee olee spessu"

Kilpailut

Uusimmat