The Baseballsin valta albumilistalla ohi - Kotimaiset rokkarit kärkeen

27.01.2010 18:00 - Katariina Näreaho

Herra Ylppö & Ihmiset nousivat ensimmäisellä virallisella listaviikollaan suoraan kärkeen syrjäyttäen samalla listaa dominoineen The Baseballsin. Viikko sitten julkaistu Pojat ei tanssi -albumi nousi listalle julkaisupäivänä pelkkien ennakkomyyntien perusteella.

Levyä on tituleerattu levyarvioissa muun muassa vuoden 2010 parhaaksi rockalbumiksi. Herra Ylppö oli listaykkösestä erittäin iloinen.

- Listaykkönen on aina upea asia. Siinä ei ole varaa mutinaan tai jossitteluun. Ykkönen on ykkönen. Ei tätä montaa kertaa elämässä koe. Viime viikollahan kävi niin, että levy noteerattiin listoille ikäänkuin vahingossa, vaikka levy oli ollut kaupoissa vain päivän, Ylppö kertoo.

Tuolloin Ihmiset pääsivät yhden päivän myynnillä listan sijalle kuusi. Nyt kun levy on ollut myynnissä viikon, yhtye sai sen mitä todella toivoi.

Herra Ylppö harmittelee kuitenkin listaohjelmien katoamista.

- Mutta koska olen satakuntalainen on tästäkin löydettävä jotain negatiivista. Hieman nimittäin harmittaa ettei enää ole television Lista-ohjelmaa. Tätä ei nyt voi jakaa samalla tavalla. Kukaan tuskin onnittelee, kun listaa ei julkaista missään isommassa mediassa. Viime levyn kohdalla kävi niin, että meidän Sata Vuotta -levy meni ykköseksi ja Kauko Röyhkä tuli kakkoseksi. Silloin olimme naapureita ja lähdimme yhdessä oluelle. Nyt täytyy lähteä yksin.

Kilpailut

Uusimmat